Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare Romaqua Group SA Borsec a inregistrat anul trecut, o cifra de afaceri de circa 239 milioane lei, in crestere cu 36,5% fata de anul 2005, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Compania a inregistrat in 2006, un profit net de 17, 22 milioane lei (4,89 milioane euro), de circa trei ori mai mare decat rezultatul din 2005, de 5,48 milioane lei (1,51 milioane euro), se mai arata in Monitorul Oficial.

Actionarii Romaqua Group SA Borsec au hotarat, in martie, contractarea unui credit de 31 milioane euro de la Banca Comerciala Romana, pentru constructia unei fabrici de bere la Sebes. Compania este detinuta in proportie de 98% de Romaqua Holdings. Principalul actionar al companiei este omul de afaceri Octavian Cretu.

Romaqua Group detine fabrica de imbuteliere de la Busteni din 1999, dupa ce Comchim Bucuresti (acum Romaqua Holdings) a cumparat societatea de stat Regina Apelor Minerale Borsec. in anul 2004, compania a intrat pe doua noi piete: cea a bauturilor racoritoare prin gama Giusto si pe cea a cafelei prin gama Metropolitan Caffé. Fabrica de bauturi racoritoare Giusto, situata in Busteni are o capacitate de 200 milioane de litri pe an, potrivit paginii de internet a companiei.

In anul 2006, Romaqua Group a lansat doua marci de bauturi racoritoare, Quick Cola si Brifcor. Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare exporta produsele sale in Ungaria, SUA, Canada, Israel, Grecia, Taiwan, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, Olanda, Coreea, Insulele Bahama si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Provocarile consumului de zahar in industria bauturilor racoritoare