Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a patra zi consecutiv, traderii fiind mai îngrijoraţi de cererea redusă decât de riscurile de aprovizionare din Rusia, transmite Bloomberg.

Comenzile arată că livrările ruseşti spre Germania prin gazoductul Nord Stream ar putea scădea din nou marţi, după declinul din weekend. De asemenea, livrările din Germania spre Polonia s-au redus la zero la începutul zilei. Operatorul Nord Stream a anunţat luni că toată capacitatea este disponibilă şi fluxurile actuale depind de solicitările clienţilor, conform Agerpres.ro.

La bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna iulie înregistrau marţi dimineaţa un declin de 4,3%, ulterior scăderea atenuându-se la 2,9%, până la 80,20 de euro pentru un MWh.

În ultimele zile, piaţa s-a calmat semnificativ, deoarece consumul s-a redus, în urma vremii favorabile, şi a livrărilor masive de gaze naturale lichefiate (GNL). Disputele privind solicitările Moscovei de a cere plata în ruble pentru livrările de gaze ruseşti par să se fi încheiat. În timp ce fluxurile către anumiţi cumpărători, care au refuzat plata în ruble, au fost oprite, este puţin probabil ca Gazprom să impună acum noi reduceri, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Europa a majorat importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a face faţă reducerii livrărilor ruseşti. Pe continent, aprovizionarea cu gaze de la terminalele de import a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri