Noul supermarket are o suprafata totala de 2.550 metri patrati si va fi inaugurat pe14 iunie. Spar isi propune, pentru 2007, un plan de extindere ce prevede deschiderea a peste 20 de locatii, dintre care cinci hipermarketuri si supermarketuri in Bucuresti. Investitia totala de anul acesta se va ridica la aproximativ 20 de milioane de euro.

"La inceputul anului am anuntat un plan de deschideri ce viza 20 de noi locatii Spar. Desi dezvoltatorii nostri ne ofera siguranta a opt proiecte deja definitivate, strategia procesului de dezvoltare pentru 2007 ramane neschimbata. Ne propunem, asa cum am si inceput intrarea pe piata, un ritm alert al deschiderilor in a doua jumatate a anului", au adaugat oficialii Spar.

Orasele vizate pentru acest an sunt: Ramnicu Valcea, Constanta, Orsova, Arad, Lugoj, Simeria, Turda, Targu Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Oradea si Bucuresti, calendarul deschiderilor fiind conditionat si de ritmul de solutionare a dosarelor.

Citeste si:

Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este formarea unui lant de 55 de magazine. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de centre comerciale la nivel de Romania, potrivit oficialilor companiei.

La nivel mondial, numarul total al magazinelor Spar este de peste 15.000, extins pe patru continente in 34 de tari. Aceste magazine realizeaza o cifra de afaceri totala de 27,9 miliarde de euro in 2005.