E-kid Furniture, producător de mobilier pentru copii cu o fabrică în localitatea Sebeș, județul Alba, a venit din Franța în anul 2000, iar din 2019 compania a fost preluată de Guillot Sylvain Pierre. În 2022, compania va deschide un nou punct de lucru, unde își propune să ajungă la un număr de 40 de angajați și își vrea să implementeze un sistem buy-back prin care mobilierul folosit să fie recondiționat și vândut ulterior către alți clienți, potrivit Retail.ro.

,,Povestea a început dintr-un business de familie în Franța, în anii 1980. Din motive economice, de producție, firma din Franța s-a mutat din anul 2000 în România, a produs până în 2019 și în 2019 am preluat eu conducerea firmei, alături de băiatul fostului patron din Franța. Mergem în continuare pe segmentul de mobilă pentru copii'', spune Guillot Sylvain Pierre, directorul companiei producătoare de mobilier pentru copii.

Fabrica din Sebeș are o capacitate de 120.000 de unități anual și reprezintă un mix între pătuțuri, țarcuri și mese de înfășat. Producătorul de mobilier pentru copii va deschide un nou punct de lucru la Brașov. Compania nu are alte puncte de lucru sau magazine deschise în România. În prezent, 99% din producție merge către export, iar țările vizate sunt Franța și Spania. Compania se va extinde și în Europa de Nord și va exporta către piețe precum Norvegia și Suedia. Mai mult, 60% dintre comenzile online actuale sunt destinate lanțurilor de distribuție și rețelelelor specializate. E-kid Furniture vinde 12.000 de unități pe lună, dintre care 9.000 sunt din online.

,,În acel punct de lucru (n. red. din Brașov) vom produce mobilier ceva mai specific, mobilă cu formele curbate. 99% din producție este pentru export, majoritatea pentru piața din Franța și Spania și urmează să deschidem în Europa de Nord, Norvegia, Suedia. 60% din comenzile online sunt destinate lanțurilor de distribuție și rețelelelor specializate. Diferența vânzărilor se face pe mediul online printr-o interfață care este la distribuitorul nostru din Franța'', a mai spus Guillot Sylvain Pierre.

Citește articolul integral pe Retail.ro.

Sursa foto: ekidfurniture.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri