Restaurantele McDonald’s se redeschid din nou în Rusia, duminică, de Ziua Națională, după ce brandul american a decis să iasă definitiv de pe teritoriul rus, ca răspuns la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Restaurantele se redeschid sub o nouă marcă și un nou proprietar, la mai bine de trei decenii după sosirea lanțului de fast-food extrem de popular din Vest.

Relansarea va avea loc în aceeași locație emblematică din Piața Pușkin, din Moscova, unde McDonald's a deschis primul restaurant, în ianuarie 1990, scrie Reuters.

La începutul anilor 1990, când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, McDonald's a ajuns să întruchipeze o dezghețare a tensiunilor din Războiul Rece și a fost un mijloc perfect pentru milioane de ruși pentru a gusta și testa mâncarea și cultura americană. Ieșirea mărcii este acum un simbol puternic al modului în care Rusia și Occidentul își întorc din nou spatele unul celuilalt, scrie Reuters.

McDonald's Corp a vândut afacerea din Rusia actualului deţinător al licenţei, Alexander Govor. Acordul a marcat una dintre cele mai importante exituri din ecosistemul de business, de când Rusia atacat Ucraina, pe 24 februarie. Govor a spus că intenționează să extindă noul brand la 1.000 de locații în toată țara și să redeschidă toate restaurantele lanțului în termen de două luni.

Este nevoie de zeci de ani pentru a construi un brand. Noua lansare este crucială pentru succesul viitor al companiei.

Peter Gabrielsson, profesor de marketing internațional, Universitatea Vaasa din Finlanda

Citește și: Starbucks iese oficial din Rusia

Cum va arăta noul logo al brandului care va lua locul McDonald's

„Arcadele de aur”, emblematice companiei McDonald's, au fost demontate în locațiile din Moscova și Sankt Petersburg. În locul acestora va fi montat un nou logo care înfățișează doi cartofi prăjiți și o chiflă de hamburger, pe un fundal verde. Redeschiderea va acoperi inițial 15 locații din Moscova și din împrejurimi.

Numele noului lanț rămâne un secret bine păzit. O schimbare a numelui aplicației McDonald's în „My Burger” (care a avut loc vineri) a generat un oarecare entuziasm în mediul online. Cu toate acestea, echipa de comunicare a lanțului a spus că acest lucru este doar temporar.

Reamintim că McDonald's, cel mai mare lanț de restaurante din lume, a anunțat pe 8 martie 2022 că va închide temporar toate restaurantele din Rusia și va opri toate operațiunile locale. Este vorba de 847 de restaurante McDonald's, cu aproximativ 62.000 de angajați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri