Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania corpul a doua vase pentru compania germana Nordcapital, care va plati 83 milioane euro pentru aceasta comanda, a anuntat producatorul potrivit NewsIn.

Cele doua remorchere vor fi livrate beneficiarului in al treilea trimestru din 2009 si primul din 2010. Valoarea comenzii este de 680 milioane coroane norvegiene (83 milioane euro). Navele au fiecare 93 de metri lungime si o capacitate de incarcare de 4.000 de tone. Designul apartine Rolls Royce Marine. Contractul include o optiune pentru livrarea a inca doua nave similare in trimestrul trei si patru din 2010.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.

Beneficiarul, grupul Nordcapital, are activitati in domenii precum transportul naval, sectorul imobiliar si cel financiar. Nordcapital are 2.200 de angajati, dintre care 2.000 lucreaza in sectorul maritim.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si