AVAS va continua procedura de privatizare a IAR Ghimbav cu ofertantul Eurocopter SAS Franta, dupa ce a acceptat contestatia depusa de firma franceza
"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solutionat favorabil contestatia depusa de ofertantul Eurocopter SAS Franta in procesul de privatizare a IAR Ghimbav. AVAS a analizat contestatia depusa de EUROCOPTER S.A si a decis ca data fiind comasarea prin absorbtie a AVAS cu OPSPI, institutie care s-a desfiintat, rezulta ca, dupa intrarea in vigoare a OUG nr. 101/2006, toate procedurile de privatizare demarate de OPSPI sunt supuse legislatiei AVAS", se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de NewsIn.

In contestatia depusa, ofertantul a solicitat reanalizarea documentelor depuse si acceptarea sa la privatizarea societatii IAR Ghimbav, invocand faptul ca, in decizia sa, AVAS nu a luat in calcul prevederile OUG 26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului si consolidarea unor privatizari.

Comisia de privatizare a eliminat la sfarsitul lunii aprilie oferta companiei Eurocopter SAS, dupa ce a verificat si a analizat documentele de participare si a constatat ca nu au fost indeplinite toate cerintele impuse prin anuntul de privatizare si dosarul de prezentare.

Anuntul privind oferta de vanzare a pachetului de actiuni prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile a IAR Ghimbav a fost publicat in octmbrie 2006. La data limita de depunere a ofertelor, 14 decembrie 2006, doar Eurocopter SAS Franta a depus oferta de cumparare

Compania Eurocopter (EC) are o filiala si in Romania, infiintata in 2002, la care IAR Ghimbav detine o participatie de 49%. Asigurand asistenta si intretinere pentru elicopterele EC la nivel mondial, EC Romania si-a dublat cifra de afaceri in fiecare an de la infiintare, ajungand in 2005 la 9,2 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri