Retailerul austriac bauMax va inagura in vara, patru magazine noi, la Cluj Napoca, Targu Mures, Bacau si Craiova, pentru care a investit in total 40 milioane euro

bauMax Romania va deschide anul acesta in tara patru magazine noi si nu cinci, asa cum anuntase cu ceva vreme in urma. "Investitia medie pentru un magazin este de zece milioane euro", a adaugat pentru NewsIn directorul de marketing bauMax, Emma Anghel. Noile magazine bauMax vor avea aproximativ 120 de angajati si o suprafata utila de 10.000 metri patrati, fiecare.

bauMax Romania, subsidiara grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, a inugurat anul trecut primele doua centre comerciale de piata romaneasca la Brasov si Sibiu. Reprezentantii bauMax Romania au declarat ca vor deschide in 2008 un magazin in Bucuresti, care va fi situat in centrul comercial Sun Plaza. "in ceea ce priveste deschiderea unui magazin in Bucuresti, putem spune ca in capitala pretul terenului este momentant mai scump ca la Viena", a declarat presedintele bauMax Romania, Joerg Bierlein.

Potrivit presedintelui bauMax Romania Joerg Bierlein, in urmatorii cinci ani, ca urmare a expansiunii preconizate, bauMax tinteste atingerea unei cifre de afaceri de doua miliarde euro. "bauMax a investit, pentru primele doua magazine deschise, fonduri de zece milioane euro pe magazin, oferind circa 250 de locuri de munca", a mai spus Bierlein.

bauMax este deja prezent in sase tari din Europa, avand 122 de magazine. Firma austriaca a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro, situandu-se printre primele 15 lanturi europene de bricolaj, iar pentru 2006 compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro. Aproape jumatate din cifra de afaceri anuala a fost realizata in filialele bauMax din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia. in concernul bauMax lucreaza in prezent 7.000 de angajati, dintre care 3.100 sunt in filialele bauMax din Europa Centrala si de Sud-Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si