Chiar dacă e o perioadă dificilă pentru cei care vor să călătorească cu avionul, există totuși trucuri simple care pot să le facă viața mai ușoară atât lor, cât și celorlalți pasageri. Ramona Colea - care nu este doar Director General FlightClaim, dar are și o solidă experiență în companiile aeriene - ne-a dezvăluit trucurile ei de călătorie.

1. Nu îmi iau bilet cu mai mult de 14 zile înainte. Biletul luat cu mai mult de două săptămâni înainte dă posibilitatea companiei aeriene să îl anuleze cu până la 14 zile înainte și mă trezesc în situația de a-mi căuta iar bilet. Prefer să iau un bilet, probabil mai scump dar pentru care, dacă operatorul îl anulează trebuie să-mi dea banii înapoi, plus o compensație. Mai scump e mai ieftin.

2. Îmi iau, pe cât posibil, doar bagaj de mână. Încerc să călătoresc fără bagaj de cală.

3. Nu îmi iau niciodată bilete pentru zboruri care presupun o escală prin intermediul unui agregator care să îmi facă diverse combinații. Îmi iau dintr-o singură rezervare, la o linie aeriană, care mă ia din A cu escală în B până în punctul C. Pentru că, practic, linia aeriană își asumă responsabilitatea pentru mine pe parcursul întregii călătorii.

4. Aleg, de preferință, companiile naționale. Poți lua de pe site-urile lor călătorii cu escală.

5. Vin mai devreme, dar nu cu 4-5 ore. Au fost situații când pasageri care aveau zbor, să zicem, la 1, nu au putut trece de pasageri care aveau zbor la 5 și veniseră cu foarte mult timp înainte. O să ajungem să ne mutăm în aeroport de dimineață, cu o zi înainte. Nu vin nici cu jumătate de oră înainte. Trebuie să învățăm care este profilul nostru de pasager.

Citește și: Stewardesă Lufthansa: Compania e în pragul colapsului, vin pasagerii să ne întrebe dacă mai avem ceva de mâncare

Ramona Colea este Director General și co-fondator FlightClaim, furnizor de servicii europene de despăgubire pentru zboruri cu probleme. Fondată în 2016 în Țările de Jos, compania are acum centrul operațional în România.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri