Producatorul de elemente de beton Prebet SA Aiud, listat pe Rasdaq, a inregistrat in primul trimestru din acest an o crestere a profitului net cu 23%, de la 557.000 lei in perioada similara a anului 2006, pana la 687.000 lei, potrivit raportului trimis pietei Rasdaq, informeaza NewsIn.

In perioada ianuarie-martie 2007, afacerile companiei au fost de 3,677 milioane lei, stagnand la nivelul din intervalul similar din 2005, cand cifra de afaceri a fost de 3,614 milioane lei.

Actionarii Prebet Aiud au aprobat, la sfarsitul lunii aprilie, majorarea capitalului cu 980.363 lei, de la 1,96 milioane lei pana la 2,94 milioane lei, cu suma provenita din rezervele constituite din profitul anilor anteriori. Majorarea se va face prin emiterea unui numar de 5,446 milioane de titluri cu valoare nominala de 0,18 lei, care vor fi distribuite in functie de procentul detinut de fiecare actionar in capitalul firmei.

Compania Prebet SA Aiud a afisat pentru anul trecut un profit net de 2,69 milioane lei, in crestere cu 8,2% fata de rezultatul obtinut de companie in anul anterior, de 2,5 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de 26,85 milioane lei, cu 3% mai mica decat in 2005, cand a fost de 2,485 milioane lei.

Producatorul de elemente de beton Prebet SA Aiud (PREB) intentioneaza promovarea companiei la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pentru aceasta urmand sa semneze un contract de colaborare cu societatea de intermediere Broker Cluj.

Prebet Aiud are un capital social de 1,96 milioane lei, divizat in 10,89 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,18 lei. Actionarul majoritar al companiei este Asociatia Salariatilor, care detine 50,44% din capitalul social. SIF Banat-Crisana detine 10,03% din pachetul total de actiuni.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a Rasdaq, sub simbolul PREB. Actiunile societatii au incheiat sedinta de tranzactionare din 8 mai la cotatia de 7,10 lei, ceea ce conduce la o capitalizare de 77,32 milioane lei (23,4 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri