Shaormeria Băneasa este unul dintre cele mai cunoscute branduri în rândul lanțurilor de restaurante fast-food. În toamna anului 2021, a fost deschisă prima shaormerie în sistem de franciză, cunoscând o rapidă expansiune până în prezent. Iată cât te costă și de ce ai nevoie pentru deschiderea unui astfel de restaurant fast-food.

Înainte de a intra într-un astfel de business, trebuie să știți că taxa de franciză pentru Shaormeria Băneasa este de 15.000 de euro + TVA.

Cu ce vine francizatul

Francizatul nu are neapărat nevoie de experiență în domeniu. Principalul lucru care i se cere este seriozitatea.

Pe de altă parte, contractul de parteneriat cu francizorul se încheie pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire. Iar acești cinci ani încep din momentul deschiderii fizice a shaormeriei.

De asemenea, francizatul mai poate veni și cu ideea de locație, primind suport din partea echipei de consultanță în acest sens.

În total, investiția finală într-o shaormerie Băneasa ajunge la 60 - 90.000 de euro, cuprinzând următoarele:

  • taxa de franciză,
  • amenajarea spațiului,
  • echipamentele de bucătărie.

Vezi și: Franciza Uncle John: tot ce trebuie să știi pentru un business cu burgeri

Cu ce vine francizorul

În primul rând, francizorul vine cu brandul, acesta semnificând circa 50% din succesul afacerii.

La acestea, se adaugă suport pe perioada pregătirii spațiului, dar și ajutor de la echipa de marketing pentru promovarea businessului pe o durată de cinci ani, cât este valabil contractul inițial.

În plus, pentru ca locația să poată funcționa, are nevoie de 12 angajați, cărora să li se alăture un manager, francizatul, în speță.

Mai mult decât atât, francizatul primește locația la cheie, alături de materiile prime, deoarece Shaormeria deține și un centru de producție care are grijă să distribuie produsele către restaurante.

În prezent, Shaormeria Băneasa este lanțul de restaurante cu cele mai multe locații francizate care funcționează non-stop. Cât despre cel mai comandat produs, acesta rămâne shaorma mare de pui, care costă 23 de lei.

Procesul de francizare a businessului a început în septembrie 2021, prima locație fiind inaugurată în luna noiembrie a aceluiași an.

În prezent, sunt 40 de shaormerii în sistem de franciză la nivel național, dintre care 20 sunt în curs de amenajare. Până la finalul anului 2022, planul echipei de consultanță este ca Shaormeria Băneasa să numere 50 de restaurante. De asemenea, pe termen lung, în următorii trei ani, mai exact, Shaormeria Băneasa ar putea cumula 100 - 150 de locații, businessul concentrându-se pe orașele mijlocii și mari din țară.

Citește și: Franciza Petru – ce trebuie să faci pentru a intra în ”febra simigeriilor”

Sursa foto: Shaormeria Băneasa/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri