Petrom a descoperit un zacamant de gaze la Torcesti, in apropiere de Focsani (Vrancea), in urma utilizarii tehnologiilor moderne de explorare si estimeaza ca va obtine o productie de 130.000 metri cubi de gaze naturale/zi.
"Sonda de explorare 570 Torcesti a fost forata in Blocul de explorare I, Adjud. in perioada de efectuare a probelor s-a estimat un volum zilnic de productie de 130.000 mc de gaze naturale si 11 tone de gaz condensat (aproximativ 900 bep/zi)", a anuntat Petrom.

Potrivit companiei petroliere, respectivul zacamant a fost descoperit prin aplicarea unor tehnologii moderne de explorare, precum tehnologiile seismice 3D si 2D.

"Conform strategiei noastre de explorare, in 2005 am initiat programe intensive de explorare seismica, iar la sfarsitul anului 2006, a fost lansata o noua campanie de foraje. Descoperirea de la Torcesti este una dintre primele sonde din cadrul acestei noi campanii de foraj si demonstreaza ca ne aflam pe drumul cel bun", a declarat Werner Ladwein, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de explorare si productie.

Potrivit lui Ladwein, sonda 570 Torcesti a fost forata la sfarsitul anului 2006, la o adancime de 2.986 metri, iar pentru a evalua potentialul comercial al zacamantului, compania a achizitionat deja inca 250 km de seismica 2D si, de asemenea, va continua forajul unor noi sonde.

Oficialul Petrom a adaugat ca societatea analizeaza, in prezent, posibilitatile de conectare la infrastructura de distributie gaze naturale existenta in zona.

„Intentionam sa incepem cat mai devreme faza de dezvoltare a acestui nou zacamant. Estimam ca putem demara deja productia la sfarsitul anului 2007 sau inceputul lui 2008. Vom fora o noua sonda si vom finaliza instalatia de tratare a gazelor, conducta de transport si statia de masurare a acestora”, a mai aratat Werner Ladwein.

Productia de petrol si gaze a Petrom inregistreaza un declin, coborand de la 81,31 milioane barili echivalent petrol (bep) in 2004 si de la 77,95 milioane bep in 2005 la 73,06 milioane bep in 2006.

Obiectivul companiei pentru anul 2010 este stabilizarea productiei la 210.000 bep/zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri