Producatorul de nave Aker Tulcea a inregistrat anul trecut un profit brut de peste 17 milioane lei, dupa ce in 2004 si 2005 inregistrase pierderi, iar cifra de afaceri a scazut cu 19%, sub 300 milioane lei, conform datelor din Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Aker Tulcea SA a terminat anul trecut cu un profit brut de 17,32 milioane lei (4,9 miloane euro), dupa ce incheiase anul 2005 cu pierderi nete de 16,31 milioane lei (4,5 milioane euro). Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 19,4%, pana la 297,9 milioane lei (84,6 milioane euro), de la 369,7 milioane lei (102,1 milioane euro) in 2005.

Numarul mediu de angajati a crescut usor de 2.507 persoane la finalul lui 2005, la 2.686 la sfarsitul anului trecut. Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, a cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman santierul de la Tulcea. Aker e prezenta din 2003 si la Braila, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri