Saint-Gobain Glass anunță lansarea noului substrat de sticlă cu cea mai scăzută amprentă de carbon din lume – ORAÉ®. Această inovație este o urmare a anunțului făcut de companie la începutul lunii iulie, când a dezvăluit producția primei sticle cu emisii reduse de carbon dedicate pieței construcțiilor.

Noua soluție are o amprentă de carbon estimată la numai 7 kg CO2 eq./m2 (pentru un substrat cu o grosime de 4 mm), ceea ce înseamnă o scădere de aproximativ 40% față de produsul Saint-Gobain Glass european de bază.

Mai multe loturi de producție au fost finalizate în prima jumătate a anului 2022, combinând utilizarea de energie electrică regenerabilă cu un conținut ridicat de sticlă reciclată (aproximativ 70% cioburi de sticlă, dintre care 55% reprezintă cioburi de sticlă colectate extern).

Pentru a asigura disponibilitatea stocurilor și livrarea în timp util a comenzilor de sticlă cu conținut redus de carbon ORAÉ®, au fost demarate procese de producție în trei țări: Franța, Spania și Germania.

Un studiu realizat în 2022 de Saint-Gobain Glass în parteneriat cu firma de consultanță în inginerie Arup a dezvăluit importanța analizării și acționării în paralel asupra acestor doi parametri pentru a reduce amprenta de carbon a clădirilor.

În prezent, industria construcțiilor este responsabilă pentru aproape 40% din emisiile globale de gaze cu efect de seră și se află în centrul provocărilor legate de decarbonizare.

În plus, conform studiului menționat, fațadele reprezintă până la 20% din carbonul încorporat al unei clădiri. Astfel, conform comunicatului trimis de producător, acționând asupra impactului total al sticlei, se poate obține o scădere semnificativă a amprentei de carbon a clădirilor, continuând, în același timp, să fie asigurate beneficiile esențiale precum lumina naturală și confortul termic pentru ocupanți.

Sursa foto: Saint Gobain

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri