Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va investi, in 2005, aproximativ 10 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de retail, cu 30 la suta mai mult fata de anul trecut, a declarat directorul general al Postei Romane, Dan Mihai Toader.

"Peste cativa ani, Posta Romana nu va mai distribui pensii, ci va oferi clientilor servicii financiare si bancare, deoarece avem si putem pune la dispozitie cea mai mare infrastructura de retail financiar", a precizat Toader, subliniind ca se se afla in discutii cu principalele banci si operatori din Romania pentru incheierea unor parteneriate. In prezent, prin oficiile postale informatizate se pot plati o serie de facturi la utilitati precum Distrigaz, Electrica, Romtelecom si Connex.

"Cu grupul RCS-RDS suntem in discutii avansate pentru incasarea facturilor la serviciile de date si de televiziune digitala oferite de RDS", a explicat directorul general al Postei.

Posta Romana are in prezent cea mai extinsa retea VPN (Virtual Private Network) din Romania, in jur de 600 de locatii din cele 1.100 de oficii informatizate. VPN este o conexiune privata intre doua sau mai multe retele sau calculatoare care trimit date protejate peste o retea publica de date sau prin Internet.

Folosind VPN, se poate crea o conexiune sigura intre retelele unor sedii diferite ale unei organizatii, iar utilizatorii mobili pot accesa informatiile din reteaua companiei intr-un mod sigur. "Aceasta retea de oficii postale VPN este in permanenta extindere, pentru 2005 estimam ca vor fi cuprinse in retea cel putin 1.000 de astfel de locatii", a spus directorul general al Postei.

Poiectele CNPR in 2005 vizeaza si acordarea de credite bancare, in prezent derulandu-se un proiect pilot cu Raiffeisen pe creditul pentru locuinte. Acesta se deruleaza doar pentru Bucuresti, dar se va extinde la nivel national in 2005.

Posta Romana a obtinut, anul trecut, un profit brut de 50 de miliarde de lei, pe fondul unor venituri totale de 6.600 miliarde de lei, in crestere cu circa doua-trei procente fata de anul precedent. CNPR are un trafic lunar de peste 26 milioane de scrisori si de peste 500.

000 colete, serviciile fiind prestate de peste 34.000 de angajati. Posta Romana detine la nivel national peste 7.100 de oficii postale.

Iulian Enache


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Povestea unui business moldovenesc care a lasat Rusia pentru Europa