Potrivit acestuia, cifra de afaceri pentru anul 2006 a companiei Agricover a fost de 257,9 milioane de lei, in crestere cu 79,1 milioane lei fata de 2005. "Aceasta cifra de afaceri este data in proportie de 40% de productia de ulei, restul de 60 de procente fiind date de componenta de agribusiness", a declarat citat de NewsIn, directorul general al companiei, Robert Arsene.

De asemenea, acesta a precizat ca profitul inregistrat de companie in 2006 se cifreaza la 13,3 milioane lei, fata de 3,7 milioane in 2005, estimand o crestere a acestuia cu 5% pentru anul 2007. Totodata, Arsene a explicat ca profitul companiei a fost dat, in 2006, in proportie de 30% de productia de ulei, restul de 70 de procente revenind componentei agribusiness.

Potrivit directorului general al companiei, estimarile financiare facute pentru anul 2007 sunt realizabile, in ciuda prognozei meteorologice care indica un an secetos. "Ne ingrijoreaza seceta, dar nu credem ca ne va afecta in mod susbstantial. Noi ne desfasuram activitatea in mai multe judete si nu toate dintre acestea vor fi afectate de seceta", a mai explicat Arsene.

De asemenea, directorul general al Agricover a exprimat intentia companiei de a se extinde pe piata externa, respectiv in Bulgaria si in Serbia. "Am ales aceste doua locatii intrucat exista similitudini in infrastructura agricola si ofera solutii atractive. in anii urmatori intentionam sa investim circa 7-8 milioane de euro in diviziile de achizitie si comercializare a produselor oleaginoase si cerealelor", a explicat Arsene.

Citeste si:

Prezenta pe piata romaneasca din anul 2000, Agricover detine pozitia de lider pe piata semintelor de grau durum si al doilea producator de seminte de mazare si de orzoiaca de primavara. De asemenea, compania ocupa primul loc ca distribuitor de pesticide in Romania, avand o oferta ce cuprinde erbicide, fungicide, insecticide si ingrasaminte foliare.

Compania, structurata pe patru divizii - distributie, cereale, silozuri si productie seminte certificate, are aproximativ 900 de angajati si isi desfasoara activitatea de preluare a cerealelor in 32 de puncte de lucru, baze de recptie si silozuri, situate in noua judete.

Agricover dispune de o capacitatea totala de depozitare de circa 700.000 de tone, ocupand locul al doilea din punctul de vedere al capacitatii de insilozare a cerealelor in Romania.