Conducerile companiilor Cuprumin si Moldomin impreuna cu responsabilii consortiului condus de Cuprom vor semna pana joi contractele prin care consortiul va inchiria activele celor doua societati miniere, a declarat agentiei NewsIn, directorul general in cadrul MEF, Sorin Gaman.

"Pana joi trebuie ca oficialii Cuprumin Abrud si Moldomin Moldova Noua sa convina impreuna cu reprezentantii consortiului condus de Cuprom asupra textului final al contractelor de asociere si sa le semneze", a spus directorul general al Directiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).

Intrebat daca e posibil ca acest termen sa se amane, responsabilul MEF a raspuns ca "practic, cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare, in ultima instanta, cele doua contracte trebuie sa fie finalizate si semnate". Potrivit lui Gaman, dupa semnarea celor doua contracte, ministerul va trebui sa mandateze reprezentantii sai in adunarile generale ale actionarilor celor doua companii miniere ca sa aprobe si sa inregistreze respectivele acorduri.

Citeste si:

Oficialul MEF a mai aratat ca potrivit conventiei actuale, consortiul condus de Cuprom se va angaja prin cele doua contracte sa investeasca circa 120 milioane euro in minele Moldomin si alte aproximativ 150 milioane euro in carierele Cuprumin.

Consortiul condus de Cuprom, din care fac parte si Energomineral si Ipronef, a castigat licitatia organizata de minister, in septembrie 2006, pentru inchirierea activelor minelor de metale neferoase ale Cuprumin Abrud si Moldomin Moldova Noua.