Romgaz si Petrom au convenit in principiu sa construiasca impreuna un depozit de gaze naturale, dar proiectul depinde de rezultatele unui studiu de piata care sa demonstreze necesitatea acestuia, a declarat agentiei NewsIn, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu. "Am avut mai multe discutii cu Petrom si ne gandim sa dezvoltam impreuna un depozit de gaze naturale nou si in principiu ambele parti sunt de acord sa incepem acest proiect", a spus directorul general adjunct al companiei nationale de gaze Romgaz.

Potrivit lui Stancu, cei doi producatori de gaze vor trebui sa mai aiba cateva runde de discutii pentru stabilirea detaliilor legate de un studiu de piata referitor la aparitia noii capacitati de inmagazinare. "Vom stabili de comun acord detaliile legate de efectuarea unui studiu de piata, a unui studiu de fezabilitate, dar si pe cele privind locatia pentru acest depozit", a punctat resposabilul Romgaz.

Petrom analizeaza posibilitatea unei investitii intr-un depozit de gaze in Romania, posibil intr-un parteneriat cu Romgaz, intrucat compania intentioneaza sa vanda mai multe gaze naturale decat produce, anunta, la inceputul lunii martie, directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan.

Citeste si:

In prezent, Petrom nu are capacitati proprii de stocare, folosind depozite inchiriate de la Romgaz pentru a inmagazina circa 500 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Petrom a vandut anul trecut 4,86 miliarde metri cubi de gaze naturale, in timp ce vanzarile pe total grup au fost de 5,24 miliarde metri cubi, cu 1,7% mai putin decat in 2005.

Romgaz opereaza in prezent sase depozite de gaze proprii la Bilciuresti, Urziceni, Balaceanca (toate trei in aproierea Bucurestiului), Sarmasel (aproape de Cluj), Ghercesti (in proximitatea Craiovei) si Cetatea de Balta (in vestul tarii).