Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție cu Hellas Direct, un asigurator de prim rang din Grecia care și-a anunțat recent intrarea pe piața din România.

Hellas Direct urmează să intre pe piața din România în această toamnă, în primă fază, cu un produs de răspundere civilă auto, urmând a fi adăugate în scurt timp și alte asigurări opționale (Casco, Travel ș.a). Distribuția asigurărilor RCA va fi inițiată prin parteneriate cu agenți generali de asigurări (MGA), unul dintre acestea fiind, MGA Alpha Protect SRL.

MGA Alpha Protect S.R.L. este un joint venture între Grupul Autonom Protect și Grupul Hellas Direct, cu scopul de a asigura distribuția produselor de asigurare și de a crește calitatea serviciilor din această piață, în contextul falimentului City Insurance și a oportunităților existente în piața.

"Credem că piața de asigurări din România este cu mult în urma piețelor dezvoltate - atât ca valoare și tipologie a asigurărilor cumpărate de către populație și companii, dar și ca nivel de satisfacție a clienților. Ca antreprenori, ne străduim să identificăm oportunități acolo unde vedem probleme rezolvabile. Astfel, ne dorim să ajutăm la dezvoltarea și maturizarea pieței, din mai multe unghiuri: servicii moderne, distribuție echitabilă, produse inovatoare și procese «client first»". a declarat, într-un comunicat remis redacției, Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Retail jobs

Autonom Protect reprezintă divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, care va oferi servicii de vânzare, emitere și gestionare de polițe de asigurare doar prin intermediul brokerilor de asigurare locali, precum și servicii de administrare a dosarelor de daună.

Autonom Protect va colabora pe partea de administrare și gestionare de daune cu partenerul său din Grupul Autonom: Păvălascu Risk Consultants (PRC).
PRC este membru al Rețelei internaționale Crawford, cel mai important actor din domeniul gestionării dosarelor de daune din România, cu o experiență de peste 17 ani și care acoperă toate liniile de activitate, pentru companii și persoane fizice, la nivel național.

La nivelul activității lui Hellas Direct în România, PRC va gestiona toate daunele acestui asigurator în România.

Citeste si:
Groupama și-a consolidat poziția pe piața asigurărilor, rămânând pe...
Groupama și-a consolidat...

Echipa Autonom Protect este formată din specialiști cu experiență în toate tipurile de asigurări și profesioniști în domeniul administrării daunelor, cu un management experimentat asigurat prin Florin Berbeniță, CEO Autonom Protect, și Nicolae Avram, CSO Autonom Protect, specialiști cu peste 18 ani, respectiv 25 de ani de experiență în industria asigurărilor într-o companie de top din România - Allianz Țiriac.

În echipa extinsă a Autonom Protect se află și compania Alpha Software Providers, fondată de către Daniel Petcu, specialist cu o experiență de peste 15 ani în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de sisteme IT integrate în industria de asigurări.

Piața asigurărilor din România

În anul 2021, societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris prime brute în valoare de aproximativ 14,2 miliarde lei, în creștere cu circa 24% față de valoarea înregistrată în anul anterior. Piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF.

Citeste si:
Bucureștiul, monitorizat cu un sistem ce recunoaște numerele de...
Bucureștiul, monitorizat...

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto, inclusiv răspunderea transportatorului), reprezintă aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 62% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări în anul 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F