MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro, conform datelor citate de NewsIn. Raportul Auchan mai precizeaza ca grupul francez detine 29% din actiunile operatorului sau roman, MGV Distri-Hiper.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. Magazinul are o suprafata comerciala de peste 16.000 de metri patrati si o parcare de 3.200 de locuri, avand o capacitate de circa 25.000 de clienti. Hipermarketul are 850 de anagajati, echipa manageriala fiind alcatuita exclusiv din persoanl francez si ofera aproximatriv 60.000 de produse. Auchan Titan foloseste un concept bazat pe preturi reduse, imprumutat de pe piata din Rusia.

Grupul comercial Auchan va deschide in a doua jumatate a acestui an patru magazine la Targu-Mures, Cluj-Napoca, Pitesti si Bucuresti. Acestor investitii le vor mai urma in 2008 doua hipermarketuri la Constanta si Timisoara, portivit oficialilor Auchan.

Grupul francez Auchan este prezent in alte 11 tari, avand 389 de hipermarketuri. Cifra de afaceri pe plan mondial a diviziei de hipermarketuri a fost de 27,6 miliarde euro, adica 78% din totalul cifrei de afaceri a grupului Auchan care mai desfasoara activitati in domeniul bancar, imobiliar si al supermarketurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri