Retailerul irlandez de fashion Primark vrea să angajeze aproximativ 500 de persoane pentru cele două magazine pe care urmează să le deschidă în București, conform informațiilor oferite de reprezentantii companiei pentru wall-street.ro.

UPDATE 17 noiembrie: Primark a anunțat oficial deschiderea primului magazin, situat în ParkLake, pe 15 decembrie.

Știre inițială:

Primark a anunțat deja că urmează să deschidă două magazine în București, unul situat în centrul comercial ParkLake și un altul în AFI Cotroceni.

Înscrie-te AICI la retailArena, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei de retail din regiune. Fii alături de noi pe 1 și 2 noiembrie!

Reprezentanții Primark au precizat, pentru wall-street.ro, că în luna decembrie ar urma să fie deschis cel din ParkLake, iar în ceea ce privește magazinul din AFI Cotroceni, deschiderea ar putea să aibă loc în prima jumătate a anului 2023.

Pentru cele două magazine din București, reprezentanții Primark precizează că au nevoie de aproximativ 500 de angajați, fiind în plin proces de recrutare la momentul publicării acestei știri.

După deschiderea celor două magazine, reprezentanții Primark dau de înțeles că s-ar putea concentra și pe expansiunea la nivel național a rețelei de magazine.

Operațiunile din România ale retailerului irlandez vor fi coordonate de către biroul central aflat la Varșovia. Noile magazine ale Primark care se vor deschide în țara noastră marchează intrarea retailer-ului pe cea de-a patra piață din Europa Centrală și de Est, după inaugurările care au avut loc în ultimii ani în Slovenia, Polonia și Republica Cehă.

Primark, un retailer irlandez, a fost înființat în Dublin, Irlanda, acum mai bine de 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine pe 14 de piețe. Compania a fost fondată de Arthur Ryan, în 1969, sub numele de Penneys, un singur magazin în Mary St, Dublin, cu scopul de a aduce îmbrăcăminte la prețuri accesibile în Irlanda. În prezent, cel mai mare magazin Primark se află în Birmingham, Marea Britanie, și are cinci etaje, fiind inaugurat în 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri