Producătorul italian de cafea premium Illycaffe va plăti bonusuri în bani gheaţă angajaţilor săi din întreaga lume, pentru a-i ajuta să facă faţă condiţiilor financiare dificile, a declarat duminică directorul general Cristina Scocchia pentru cotidianul Il Corriere della Sera, informează Reuters.

Criza provocată de invazia rusească din Ucraina a dus la revizuirea prognozelor de creştere economică la nivel mondial în timp ce accelerarea inflaţiei îşi face simţite efectele asupra finanţelor gospodăriilor, în special în Europa, conform Agerpres.ro.

Directorul general de la Illycaffe, Cristina Scocchia a informat că firma va împărţi o sumă de 500.000 de euro alocată pentru bonusuri între toţi cei 1.350 de angajaţi ai săi din întreaga lume, până la finele acestei luni.

"Trebuie să combinăm profiturile şi valorile sociale", a spus Cristina Scocchia. Aceasta a mai spus că în acest an costurile companiei cu materiile prime şi logistica au crescut cu 20% dar cu toate acestea Illycaffe a decis să îşi reducă marjele în loc să majoreze preţurile finale de vânzare.

Cristina Scocchia a confirmat de asemenea că Illycaffe are în plan demararea unei oferte publice în 2026. Vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni ar fi o premieră în istoria de aproape 90 de ani a acestei companii de familie.

Sursa foto: portumen / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri