De când a început războiul din Ucraina, IKEA România a contribuit cu ajutoare de urgență pentru refugiații ucraineni, atât la granița, precum și în centrele de asistență și de cazare a refugiaților din țara noastră, transmit reprezentanții retailerului. Cu toate acestea, sprijinul pentru cauze umanitare acordat de retailer nu s-a oprit aici, acesta făcând parte și din alte inițiative similare.

Astfel, IKEA România a susținut inițiativele ONG-urilor cu care colaborează, donând produse menite să ajute peste 5.000 de beneficiari, prin intermediul unor organizații precum Roma Education Fund, Organizația Umanitară Concordia, Accept, Casa Bună, Hospice Casa Sperantei, Ușa Deschisă, LOGS, Greeninitiative, Asociația Camarazii.

În acest sens, IKEA a contribuit la peste 15 proiecte, cu 10.277 de produse a căror valoare totală este de aproximativ 790.000 RON, transmit reprezentanții IKEA pentru wall-street.ro.

De asemenea, compania a răspuns apelului lansat de autoritățile locale și de reprezentanții Guvernului de a sprijini centrele deschise la Romexpo, Gara de Nord, din Dumbrăvița (din județul Timiș), precum și directiile serviciilor sociale din cele șase sectoare din București, contribuind cu peste 12.000 de produse în valoarede 1.114.000 RON.

Un ajutor a fost posibil și datorită partenerilor globali ai companiei, mai exact UNHCR, Salvați Copiii și UNICEF, mai spun cei de la IKEA.

Astfel, un proiect important inițiat de UNICEF in Romania îl reprezintă Blue Dots, mai precis niște centre speciale de asistență pentru refugiați, IKEA mobilând 35 de astfel de unități cu 13.000 de produse în valoare de peste 1.523.000 RON.

Până in acest moment, IKEA România a contribuit cu un total de aproximativ 3.500.000 RON pentru a sprijini în mod direct refugiații din Ucraina.

Totodată, reprezentanții IKEA reamintesc faptul că IKEA România face parte din IKEA South-East Europe, regiune care cuprinde cinci țări: România, Serbia, Slovenia, Croația și Ucraina.

IKEA a oferit sprijin în toate țările din această regiune, cu o atenție deosebită asupra Ucrainei, unde IKEA SEE a donat 1,7 milioane de euro pentru proiecte umanitare din această țară, concluzionează echipa IKEA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri