OMV Petrom devine cel mai mare partener Flip.ro și va ceda peste 2.500 de telefoane mobile destinate casării care vor fi recondiționate și revândute în cadrul proiectului pe trei ani ce impulsionează economia circulară.

OMV Petrom lansează un nou proiect de economie circulară alături de retailer-ul de telefoane mobile Flip.ro care va prelua terminalele uzate ale angajațiilor companiei de energie și le va repara cu scopul de a le pune spre vânzare. Acesta nu este primul proiect prin care OMV Petrom caută să recondiționeze echipamentele folosite în cadrul companiei, în loc să le dea la casat.

„Prin reintroducerea în circulație a terminalelor mobile recondiționate, contribuim la reducerea volumului de deșeuri și a emisiilor de carbon,” a spus Alina Popa, CFO OMV Petrom. Nicolae Trofin, Chief Sales Business Partnerships în cadrul Flip.ro, a subliniat că „prin această colaborare repunem pe piață sute de noi terminale și contribuim astfel la protecția mediului. Suntem convinși că și alte companii vor urma exemplul OMV Petrom și vor alege să recicleze terminalele mobile care altfel ar fi devenit deșeuri”.

OMV Petrom a ales să trimită și calculatoarele sale vechi pentru a fi recondiționate. Participând în proiectul Let’s click on Romania, dezvoltat printr-un parteneriat între companii private, ONG-ul Ateliere fără Frontieră și 230 de școli din zone defavorizate, peste 4.000 de calculatoare au fost recondiționate. Aparatura care a fost salvată a ajuns în 110 școli publice din țară. Dacă toate aceste calculatoare ar fi fost casate, emisiile din procesul de casare ar fi fost de circa 600.000 de kilograme de CO2.

Compania are ca obiectiv atingerea neutralității din punctul de vedere al emisiilor de CO2 din operațiuni proprii până în 2050. Din valoarea totală de 11 miliarde de euro a planului de investiții pe perioada 2022-2030, 3,7 miliarde vor fi direcționate către noi inițiative eco-friendly cu emitere redusă sau chiar fără emitere de carbon.

Din păcate, România este în urmă la capitolul sustenabilității, țara noastră fiind obligată să se alinieze la niște ținte de reciclare ridicate până în anul 2025. Astel, România ar trebui să-și recicleze 60% din masa plastică, 65% din masa de lemn, 80% din metalele feroase, 80% din aluminiul aruncat la gunoi și 90% din hârtia și al cartonul ce sunt aruncate.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri