Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primit, până la data-limită trei candidaturi de participare pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, notează Agerpres. Ofertele au fost transmise de Orange România, RCS & RDS şi Vodafone România.

Comisia de licitaţie va analiza documentele de calificare şi va anunţa, până cel târziu la 4 noiembrie 2022, care sunt operatorii ce vor participa la licitaţia lansată de ANCOM, în data de 19 septembrie 2022.

"Dosarul de candidatură depus de fiecare operator conţine documente de prezentare a situaţiei candidatului, din care să rezulte, printre altele, îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată la bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, dar şi faptul că respectivul candidat întruneşte condiţiile de participare: poate dovedi o cifră de afaceri pe ultimul an de minimum 10 milioane euro (echivalentul în lei) sau un capital social subscris şi vărsat de minimum 1 milion de euro (echivalentul în lei), că nu este în stare de insolvenţă ori lichidare, că afacerile nu îi sunt administrate de un judecător-sindic, că activităţile sale comerciale nu sunt suspendate etc. De asemenea, dosarul de candidatură trebuie să conţină şi oferta iniţială care indică numărul de blocuri pe care candidatul doreşte să le achiziţioneze în fiecare dintre categoriile de spectru disponibile", se arată în comunicat.

Reprezentanţii ANCOM precizează că, în cazul în care cererea este mai mare sau mai mică decât oferta, licitaţia propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu rundele primare, respectiv cu runda primară suplimentară, pentru ca rezultatele finale să fie anunţate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie.

De asemenea, dacă cererea va fi egală cu oferta, se va trece direct la rundele de alocare a spectrului, pe parcursul cărora operatorii vor licita pentru poziţiile pe care şi le doresc în bandă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri