Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro și fost premier al Republicii Moldova, este de părere că actualul context macro-economic duce la o migrare a consumului spre low level. În plus, Sturza consideră că ne apropiem din nou de dispariția clasei mijlocii, care stimulează consumul.

”Ne confruntăm cu o migrare a consumului spre low level. Începe să dispară clasa mijlocie, cea care stimulează consumul. Consumatorul a început să caute chilipiruri și reduceri”, a declarat Ion Sturza, în cadrul evenimentului retailArena 2022.

Omul de afaceri insistă că sunt promovate foarte mult fake-urile.

”Opt din zece parfumuri sunt fake-uri din Turcia: if you want real fake, this is the one. Dacă luăm exemplul parfumului Tom Ford, de la 600-700 de lei, acesta a început să fie vândut cu 200-250 de lei, iar oamenii cumpără în draci”, a completat Sturza.

Oamenii își doresc în continuare să arate cool, dar nu au bani.

Ion Sturza, proprietar Elefant.ro

Totodată, acesta este de părere că online-ul încă „nu duduie„ în România, raportându-se și la tranzacționările Amazon.

Nu în ultimul rând, Sturza a enumerat trei motive pentru care industria de retail va avea de suferit în perioada următoare:

  • inflația: creșterea prețurilor, mai ales în zona de alimentație.
  • accesul la creditul comercial: stocul de credite s-a diminuat aproape de două ori.
  • presiune în piața muncii: companiile au început să reducă bugetul de angajare.

Evenimentul Retail Arena este organizat de wall-street.ro și Retail.ro, VTEX fiind Main Partner, iar FAN Courier, Online Commerce Day Partner. La categoria Gold Partners intră Cargus, P3 Logistics Parks, Carrefour, Oney, Sameday, iar la Silver Partners îi găsim pe Motorola, Raiffeisen Bank, DWF, Mastercard, GUN Media, Ortec, RTB House, CustomSoft, BaseLinker, Emag, AFI Europe, VIVO!, Environ, Answear, TBI Bank, OLX Business, Offerista, Altex, dar și dm drogerie markt, Httpool și Jidvei. La categoria Sponsor îi avem pe Optimized, MTH Digital, Innoship.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri