Sphera Franchise Group va continua dezvoltarea reţelei existente de restaurante, iar bugetul pentru noile deschideri de unităţi se ridică la 15,5 milioane euro, a declarat Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.

KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell sunt toate operate într-un sistem master de franciză, de companii deținute de Sphera Franchise Group, cel mai mare grup de restaurante din sectorul restaurantelor cu servicii complete din România. O franciză principală este un contract de franciză în care francizorul principal predă controlul activităților de franciză pe un teritoriu specificat unei persoane sau entități, numit „francizat principal”. Yum! este francizorul principal al Sphera Franchise Group.

"Vom continua planurile noastre de dezvoltare. În acest moment avem în lucru, în diverse stadii, aproximativ 10 noi unităţi pe toate brandurile, care vor fi deschise până la finalul anului 2023, în România şi în Italia. Avem 95 de restaurante KFC. Vom ajunge în prima parte a anului viitor la 100 în România. Am aniversat anul acesta 25 de ani de la deschiderea primului restaurant KFC de pe Bulevardul Magheru. Suntem prezenţi în 37 de oraşe din România. Avem două locaţii în Chişinău, iar în Italia 20 de restaurante, răspândite de la Milano până la Bari. De la nord la sud, acoperim aproape tot teritoriu", a afirmat Călin Ionescu.

El a participat la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), dedicată aniversării a 5 ani de la listarea companiei pe Piaţa Reglementată.

Anul acesta, Taco Bell împlineşte cinci ani de la momentul lansării în România.

"Pregătim deschiderea celui de-al cincisprezecelea restaurant Taco Bell la Craiova, la Electroputere Mall. Continuăm povestea de succes, pentru că noi am continuat dezvoltarea şi în criza din 2009 - 2011, dar şi în perioada de pandemie am continuat să deschidem unităţi. Avem 42 de unităţi Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery cu care acoperim 12 oraşe. Vom continua continua investiţia în modernizarea restaurantelor. Avem un buget de 4,5 milioane euro pentru remodelări şi pentru a ţine restaurantele la nişte standarde ridicate care să corespundă exigenţelor consumatorilor noştri. Pe de altă parte, avem un buget de 15,5 milioane euro pentru noile deschideri, iar filosofia noastră din spatele businessului este de creştere. Vom continua să dezvoltăm reţeaua existentă în linie cu planurile de dezvoltare semnate şi având în vedere contextul economic", a precizat acesta.

Sphera Franchise Group este listată la Bursa de Valori București, iar în prezent compania este evaluată la aproape 500 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock / KULLAPONG PARCHERAT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri