Uneori ni se pare copleșitor și dificil să începem a investi banii câștigați și economisiți cu greu.

Ne întrebăm, adesea, dacă nu o să ne expunem pe noi înșine, dar și pe cei dragi, unor riscuri crescute în viitor. Ni se pare că este mai ușor doar să economisim bani într-un cont.

Realitatea economică din ultima vreme ne dovedește că nu mai este rentabil să deținem, pur și simplu, ani de zile, banii într-un cont, ca pe vremea părinților noștri.

Există riscul ca o anumită monedă să se devalorizeze sau ca dobânda obținută să nu mai acopere rata inflației în creștere.

Spre exemplu, rata inflației în România a ajuns în luna septembrie 2022 la 15,88% și mulți dintre noi am fost surprinși de creșterea prețurilor.

De aceea, în contextul economic foarte dificil prin care trecem, investițiile la bursă pot fi o oportunitate pentru mulți dintre noi pentru a pune banii pe care îi avem să creeze bani la rândul lor.

Iar pentru siguranța viitorului nostru financiar, este vital să alegem un broker cu o reputație bună, care va fi alături de noi pe parcursul întregii noastre călătorii în lumea investițiilor.

Un astfel de broker autorizat, care operează la nivel global încă din anul 2002, este XTB. Casa de brokeraj XTB este listată la bursa din Varșovia din 2016 și activează în România din 2008, având sediul în zona Cotroceni, București.

Care sunt criteriile după care este bine să te ghidezi atunci când alegi un broker?

1. Performanță

Suntem uneori tentați de diverse oferte care promit îmbogățirea peste noapte, dar acestea nu pot genera rezultate pozitive pe termen lung, neavând în spate o strategie bine definită și exersată.

Performanța unui broker se măsoară, cu adevărat, de-a lungul mai multor ani, dar și în funcție de extinderea geografică. Fiind o companie internațională, XTB are în echipă specialiști de top din mai multe țări, oferind în același timp suport personalizat în limba locală, în fiecare țară unde activează, respectiv în română pentru clienții din țara noastră.

O casă de brokeraj pe bursele internaționale precum XTB este prezentă în 20 de țări din întreaga lume, inclusiv în România, și oferă servicii pentru mai mult de 525.000 de clienți la nivel global.

Cu toții au avut încredere să investească și au primit suportul necesar din partea membrilor echipei de asistență, XTB oferind suport și în limba română, cu ajutorul specialiștilor locali.

2. Siguranță

Uneori ezităm să investim, fiindcă nu suntem prea buni prieteni cu „tehnica”. O platformă de investiții ușor de utilizat, prietenoasă chiar și cu cei „speriați de cifre”, este indicată mai ales atunci când ne aflăm la început de drum în acest domeniu.

Soluția ideală este să exersăm tranzacționarea cu bani virtuali, dar în condiții „reale”, ca și cum suntem deja investitori, iar la XTB avem la dispoziție un cont demo gratuit, pentru a face acest lucru.

După ce încercăm mai multe strategii de investiții cu banii virtuali, vom avea mai multă siguranță în noi înșine și vom putea să începem adevărata tranzacționare.

Uneori ezităm să investim din teama de „scheme”, atacuri cibernetice și alte situații în care banii ar putea dispărea din cont pe neașteptate. Tocmai de aceea trebuie să alegem mereu un broker autorizat și reglementat și să ne informăm în permanență despre rezultatele companiei respective.

Spre exemplu, la XTB fondurile noastre sunt în siguranță, deoarece sunt păstrate în conturi bancare segregate.

Astfel, știm că banii se află în România, în conturi bancare segregate special, desemnate pentru clienții din România. Mai mult, aceste fonduri sunt protejate cu ajutorul Schemei de Compensare a Depozitarului Național pentru Valori Mobiliare (KDPW).
Conturile segregate presupun o separare clară între fondurile clienților și fondurile societății.

De asemenea, clienții sunt recunoscuți ca și proprietari ai fondurilor, chiar dacă, din punct de vedere tehnic, XTB apare drept titular. Asta înseamnă că, în cazul puțin probabil al unor potențiale probleme (popriri, executare silită, faliment, etc.), fondurile clienților nu sunt considerate patrimoniu al XTB și nu sunt afectate.

Suma acoperită de sistemul de compensare este 90% din valoarea contului, în limita a 20.000 EUR pentru instrumentele CFD și sumele de bani din conturi, iar instrumentele cu deținere (Acțiuni și ETF-uri) nu sunt afectate de falimentul broker-ului.

Investitorii cu experiență aleg XTB tocmai pentru siguranța pe care le-o oferă, dovedită și în vremuri „furtunoase”.

Mulți aleg să rămână ani de zile alături de XTB, fiindcă este o companie internațională și stabilă. Aceștia beneficiază, astfel, de condiții optime pentru a realiza investiții la bursă pe timp îndelungat, ajungând și la portofolii mari de peste 100.000 EUR.

3. Dezvoltare

XTB le oferă clienților, în prezent, peste 5.500 de instrumente financiare, toate fiind disponibile într-o singură platformă.

Dezvoltată in-house și premiată la nivel internațional, platforma XTB este disponibilă și sub formă de aplicație mobilă, ușor de utilizat, având o viteză superioară de execuție.

Putem investi nu doar în Acțiuni și ETF-uri cu deținere, cu 0% comision (pentru un rulaj lunar de maxim 100.000 EUR), ci și în instrumente derivate de tip CFD, cu suport pe Monede virtuale, Forex, Indici, Mărfuri, Acțiuni și ETF-uri.

Se lucrează în permanență pentru îmbunătățirea ofertei de instrumente de investiții, conform feedback-ului și cererii clienților.

Datorită experienței acumulate, XTB oferă și tehnologii de vârf pentru instituțiile financiare din întreaga lume prin X-Open Hub.

Un fintech internațional, XTB se bazează pe trei valori fundamentale: încrederea, tehnologia și suportul de calitate.

În peste 15 ani de activitate, XTB a dovedit că deține „rețeta câștigătoare” a acestui tip de business special și că investițiile nu sunt doar pentru „băieții în costum”, ci și pentru oricine dorește să-și asigure un viitor financiar stabil în vremurile tulburi prin care navigăm.

Avertisment cu privire la riscuri:
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri