Mulți dintre noi ezităm să investim fiindcă nu am găsit încă un broker care să ne inspire, cu adevărat, încredere.

Ofertele caselor de brokeraj vin spre noi și, adesea, nu știm să deosebim oportunitățile de anumite „glasuri de sirene” ademenitoare, dar fără viitor pe termen lung.

Este vital să învățăm să ne orientăm în această „mare” de oferte.

Spre exemplu, peste jumătate de milion de persoane au ales deja să investească alături de grupul XTB. De ce?

Profesionalism

Dezvoltarea constantă a condus XTB în topul primilor cinci cei mai mari brokeri de retail din lume în ceea ce privește numărul de clienți activi.

Casa de brokeraj pe burse internaționale XTB este un lider in industria fintech, fiind preferată de peste 525.000 de persoane care vor să-și dezvolte un portofoliu de investiții.

Este o companie stabilă, cu acționariat puternic, care și-a câștigat locul în liga brokerilor cu vechime, recunoscuți la nivel internațional, fiind alegerea principală pentru majoritatea investitorilor la bursă sau oamenilor interesați de investiții.

Un fintech de top cu sucursale în peste 13 țări, inclusiv în România, XTB își propune să fie cel mai transparent broker din piață.

Toți cei interesați de investiții, inclusiv cei care nu au mai făcut niciodată așa ceva, pot exersa tranzacții cu bani virtuali, fără riscuri, cu ajutorul unui cont demo gratuit pus la dispoziție de XTB.

Grija pentru ceilalți

XTB pune la dispoziția publicului larg, gratuit, mii de materiale educaționale, precum tutoriale video, ebook-uri, manuale, webinare, analize zilnice de piață.

Mai mult, compania a încheiat parteneriate cu cei mai buni și recunoscuți educatori financiari din țară, tocmai fiindcă își dorește ca acest demers să fie cu adevărat folositor, nu doar clienților XTB, ci și tuturor românilor.

XTB a fost primul broker cu prezenţă în România care a decis să ofere 0% comision, venind în sprijinul celor care își doresc să investească, dar nu dispun de sume mari de bani! Această gratuitate se referă la investițiile în acţiuni cu deţinere şi ETF-uri cu deţinere, pe pieţele externe, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 Euro.

Reglementare

Întotdeauna, atunci când alegem un broker, trebuie să analizăm ce fel de autorități reglementează compania respectivă.

La fel ca în medicină, nu am vrea să ne încredem într-un „doctor” improvizat, care nu va știi să ne călăuzească în domeniul complex al investițiilor sau să cădem pradă unor „scheme” financiare pierzătoare.

Grupul XTB figurează în registrele autorităților de supraveghere financiară din mai multe țări: Polonia (KNF), România (ASF), Regatul Unit al Marii Britanii (FCA), Franța (ACP - Banque de France), Spania (CNMV), Cehia (National Bank of CR), Slovacia (National Bank of SR), Portugalia (CNMV).

Fondurile investitorilor din România se află la noi în țară, în conturi bancare segregate. Există, astfel, o separare clară între fondurile clienților și fondurile societății, în cazul, puțin probabil, al unor evenimente nedorite precum falimentul.

Bază de clienți în continuă creștere

Fundația dezvoltării XTB este baza de clienți în continuă creștere.

Spre exemplu, numai în primul trimestru al anului 2022, XTB a dobândit 55.300 de clienți noi. Baza de clienți se dezvoltă constant.

Pe tot parcursul anului 2021, numărul de clienți a crescut cu 68%. XTB a înregistrat o rată de creștere similară a bazei de clienți (+ 71%) și în 2020.

Diversitate

XTB oferă peste 5.500 de instrumente financiare diverse, disponibile pe principalele piețe de capital din Europa și Statele Unite.

Investitorii au acces rapid la sute de piețe globale, în contextul în care XTB este considerat unul dintre cei mai mari brokeri FX și CFD din lume listați la bursă.

În oferta bogată se numără acțiuni cu deținere listate pe 16 dintre cele mai mari burse din lume. Printre acestea amintim WSE, NYSE, EURONEXT, precum și ETF-uri cu deținere.

Nu lipsesc nici CFD-uri cu activ suport pe Forex, Indici bursieri, Mărfuri, Criptomonede, Acțiuni și ETF-uri de pe tot globul. Din categoria instrumente „exotice” numărăm inclusiv mărfuri CFD cotate la bursă precum așa-numiții „purceluși de lapte” sau CFD-uri cu activ suport pe monede virtuale precum Apecoin sau Avalanche.

Platformă de top

XTB România a dezvoltat intern platforma de tranzacționare XTB, utilă pentru oricine, indiferent de cunoștințele de tehnologie, ușor de întrebuințat, disponibilă și pentru PC, dar și ca aplicație mobilă.

Fiind una dintre cele mai accesibile aplicații de tranzacționare dezvoltate până în prezent, platforma XTB are o mulțime de funcții care „fac viața mai ușoară” oricărui investitor, indiferent de experiența sa.

Printre acestea, menționăm Stock Scanner, care poate să filtreze miile de acțiuni listate pe bursele din întreaga lume, în funcție de criteriile tale.

O altă funcție apreciată este Top Movers. Aceasta identifică activele a căror valoare a crescut sau, la polul opus, a scăzut mult într-o anumită perioadă de timp.

Nu lipsește nici „Sentimentul pieței”, un adevărat „prieten virtual” care evidențiază atitudinea generală a investitorilor față de un anumit activ sau chiar o piață, în general.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri