Fadi Drăghici este un tânăr româno-iordanian de 29 de ani, care, după numeroase aventuri personale și profesionale, a devenit Country Manager Poke House România, un lanț de restaurante fast casual ce are la momentul actual peste 125 de locații active în 6 țări - Italia, Spania, Franța, Anglia, Portugalia și România.

Fadi Drăghici, care în prezent vrea să le trezească românilor gustul pentru poke, bolul hawaiian care este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare în insula din Oceanul Pacific, spune că este în cotinuare un copil care și-a dorit foarte tare să dovedească că "se poate".

Exemplul familiei inspiră în antreprenoriat

Acesta își asumă însă că această pornire vine din copilărie și din nevoia de a le dovedi părinților că poate și el, nu doar vecinul, nu doar colegii săi, ci că poate și el să facă ceva, fiind un lucru care i-a rămas în suflet până în prezent.

Apropos de acest trigger, mai spune Fadi Drăghici, motivația a plecat din familia sa din partea mamei, din Iordania, mai precis de la bunicul său, Jubrail (Gabriel, n.r.), care, fiind capul familiei, de mic i-a dovedit acestuia și surorii sale că nu există nu se poate.

A început cu primul magazin de alcool din Iordania, care a fost ars de 3 ori, după care l-a reconstruit și a patra oară, până l-a vândut. Iordania fiind considerantă preponderent o țară musulmană, la vremea aceea, în anii '70-'80, iar noi fiind creștini și deci minoritari, acesta este motivul pentru care bunicul a avut magazinul ars de trei ori.

Fadi Drăghici, Country Manager Poke House

Lucruri neprevăzute se întâmplă însă foarte frecvent, crede Country Managerul Poke House, dacă nu chiar în fiecare zi, în antreprenoriat.

În acel moment, însă, acesta arată că el caută soluții, adăugând că acest lucru se poate aplica și în viața personală și în viața profesională și că mereu vor fi probleme, dar se bucură atunci când se întâmplă ceva în afara tiparului, pentru că știe că a mai învățat ceva.

Totodată, Fadi Drăghici mai spune că el se consideră român pentru că aici stă, însă se consideră și iordanian sau arab "atunci când este cazul". Pentru el, însă, familie înseamnă familia din Iordania.

Ce este fast casual. Cifrele Poke House

Cât despre zona pe care o acoperă Poke House, Country Managerul companiei spune că fast casual este zona dintre fast food și restaurant, prin casual făcându-se referirea la ingrediente neprocesate, fresh, și pe cât se poate locale, pentru a scurta lanțul de aprovizionare.

Există și produse vegane și ovo-lacto-vegetariene, există și produse cu carne. Avem 5 boluri-semnătură, dar și varianta de a-ți crea propriul bol poke, care înseamnă 70% din vânzările noastre. Dar pe partea de proteină avem vită, somon, ton, creveți, tofu și falafel.

Fadi Drăghici, Country Manager Poke House

Acesta mai arată, de asemenea, că la Poke House, în medie, din momentul în care începe o comandă durează maximum 5-7 minute până clientul o preia.

De asemenea, într-o informare separată, agenția Dăescu/Borțun/Olteanu a arătat că investiția în locația Poke House din strada Brezoianu a depășit 200.000 de euro.

Cât despre valoarea bonului mediu, aceasta este de 72 lei pentru delivery și 84 lei pentru in store.

Poke House a performat și la încasări, de la lansarea din luna mai acestea fiind de circa 65.000 euro lunar, din care aproximativ 60% in-store și 40% pe segmentul delivery.

Totodată, reprezentanții agenției mai spun că cifra de afaceri Poke House Romania de la deschidere și până la finalul anului 2022 este prognozată la aproximativ 450.000 de euro, iar rezultatele estimate ale grupului în 2022 se cifrează la peste 90 de milioane de euro.

Un istoric profesional ca o aventură

Cât despre traiectoria profesională a lui Fadi Drăghici până la poziția actuală, aceasta sună ca o adevărată aventură, tânărul arătând că primii bani i-a făcut de mic, când vindea pixuri în școala generală și mâncarea pe care i-o punea mama la pachet.

De asemenea, acesta a povestit că și-a dorit foarte mult să intre într-o agenție de publicitate, dar nu a fost posibil din cauza faptului că nu știa limba română.

Atunci, își amintește Country Managerul Poke House, a început să învețe programarea, lucru dublat de faptul că știa "cât de cât Photoshop", aspect care a fost posibil, explică acesta, pentru că era un copil gras care petrecea foarte mult timp în casă.

Citeste si:

    Primul meu job a fost de barista la un lanț de cafenele din București. Din momentul acela m-am hotărât să rămân în domeniu, astfel că am început să bat pe la uși și să lucrez pro-bono pentru câteva branduri. Din fericire, în mai puțin de o lună un brand de ciocolată belgiană mi-a spus că vrea să îi fac meniurile, catalogul de Paște, de Crăciun și, de asemenea, poze. Și fix asta am făcut - gratis.

    Fadi Drăghici, Country Manager Poke House

    Acesta a explicat că după aceea a început să facă primii săi bani, ulterior începând să vină și recomandările.

    Ulterior, Fadi Drăghici a povestit că a fost contactat de un retailer de articole sportive din Serbia, cu care a lucrat timp de doi ani și pentru care a deschis aproximativ 18 magazine în România, la nivel național.

    Country Managerul Poke House își amintește însă că după aceea a ajuns în spital din cauza epuizării, astfel că s-a decis să renunțe la partea de retail.

    În mai puțin de o lună, însă, acesta a "recidivat", căpătând un job în cadrul unui mare retailer din România, pentru ca ulterior, împreună cu o fostă clientă din industria de retail, să deschidă primul său restaurant, Bite.

    Abia după această suită de experiențe, continuate de o scurtă perioadă mai puțin intensă în perioada pandemiei, în care a oferit consultanță, lansând mai multe branduri în piață, oportunitatea Poke House s-a prezentat sub forma unei discuții cu CEO-ul Poke House, Matteo Pichi, pe LinkedIN.

    Citeste si:

      "În trei zile eram în Milano să ne cunoaștem", concluzionează Fadi Drăghici.

      Sursa foto: Poke House

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Luca Dinulescu
      Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Companii »


      Setari Cookie-uri