Profitul net al ButanGas Romania pentru primul trimestru din 2007 a crescut de patru ori fata de perioada similara a anului trecut, datorita extinderii retelei de distributie, conformandu-se previziunilor companiei, potrivit informatiile furnizate de Butan Gas. ButanGas Romania a obtinut, pentru primele trei luni din 2007, un profit net de 1,2 milioane de euro, de patru ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 300.000 de euro.

De asemenea, profitul operational al companiei a crescut de aproape zece ori, de la 175.461 de euro, in primul trimestru din 2006, la 1,6 milioane de euro, in primele trei luni din acest an, la o cifra de afaceri in crestere cu 41%, de la 9,3 milioane de euro, la 15,8 milioane de euro.

Cresterea indicatorilor financiari pentru primul trimestru din 2007, comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-a datorat, in cea mai mare parte, investitiilor realizate de companie pentru extinderea retelei si a infrastructurii necesare procesului de distributie. De asemenea, un rol important pentru dezvoltarea companiei a jucat latura de resurse umane, ButanGas urmarind sa angajeze numai personal specializat.

Rezultatele obtinute nu au fost cu mult diferite fata de estimarile companiei. "Pentru primul trimestru, am estimat o cifra de afaceri de 16,7 milioane de euro, un profit operational de 1,4 milioane de euro, iar, in cazul profitului net, asteptarile ne-au fost confirmate pe deplin, respectiv 1,2 milioane de euro", au declarat reprezentantii companiei.

Citeste si:

Mai mult, acestia estimeaza ca, pentru primul semestru al anului, rezultatele financiare se vor incadra in tendinta conturata in primele trei luni. "Ne vom mentine ritmul de cresterea a profitului si a cifrei de afaceri", au mai aratat potrivit NewsIn, reprezentantii ButanGas.

Potrivit acestora, piata din Romania a reprezentat un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor, in ultimii ani. "Piata a evoluat intr-un ritm pe care l-am anticipat, in sensul unei cresteri sustinute a cererii, simultan cu o intensificare a concurentei in randul principalilor jucatori", au adaugat reprezentantii companiei.

ButanGas Romania a avut, anul trecut, peste 10.000 de clienti, iar pentru anul acesta este estimata o crestere cu 15%-20% a acestei valori. Compania a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri de 56,8 milioane euro, iar profitul brut al companiei a ajuns la 2,1 milioane de euro, in urcare cu 93%, comparativ cu anul 2005.

ButanGas Grup este principalul actionar al companiei, detinand o participatie de de 93,9% din capitalul companiei, restul de 6% fiind detinut de Petrom SA. Grupul Butan Gas desfasoara operatiuni in mai multe state europene, cum ar fi Germania, Austria, Italia, Grecia si Romania.