KADRA, companie românească ce integrează soluții și servicii pentru automatizarea și managementul accesului, a prezentat la summitul SHARE mai multe soluții, despre care spune că scad cu peste 40 de procente factura la energie.

Soluțiile la care fac referire cei de la KADRA se referă la automatizarea ușilor și ferestrelor, proces în urma căruia, menționează aceștia, scade cu peste 40 de procente factura la energie. Business-ul românesc are în portofoliu soluții care cresc eficiența energetică și calitatea aerului din interiorul clădirilor.

Compania își întărește estimările citând un experiment realizat de Ministerul Economiei din Olanda, care a vrut să observe diferențele de consum energetic dintre o clădire prevăzută cu ușă manuală și una cu ușă automată. Oficialii olandezi au monitorizat facturile la energie la o clădire prevăzută cu o ușă manuală, apoi au instalat una automată și au comparat consumul pentru cele două perioade similare de timp. A rezultat o economie de energie electrică de 43%.

Un studiu cu obiective similare a fost realizat de Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite (MIT), precizează compania românească. Concluziile acestuia referitor la beneficiile instalării unei uși rotative sunt surprinzătoare:

  • Permite de 8 ori mai puțin transferul de aer dintre interior și exterior față de o ușă batantă. Astfel se realizează o economie importantă de energie necesară pentru încălzirea/răcirea spațiilor, ținând cont că traficul mediu într-o clădire de birouri de mari dimensiuni poate duce la schimburi de aer între interior și exterior de până 850 mc/minut;
  • Dacă fiecare persoană care a intrat sau a ieșit din respectiva clădire ar fi folosit o ușă rotativă, s-ar fi putut economisi peste 75.000 kw/h, aproximativ 1.5% din totalul necesar pentru a încălzi sau a răci clădirea și ar fi prevenit producerea unei cantități importante (14.6 tone de CO2, în condițiile în care un autovehicul produce aproximativ 6 tone de emisii de CO2 anual);
  • Folosirea unei uși rotative pentru accesul în clădire ar putea economisi anual 98,912.8 kWh. Acest volum de energie ar putea încălzi timp de un an întreg 5 gospodării sau ar putea alimenta un bec pentru o perioadă de 29 de ani. Pentru a genera acest volum de energie s-ar emite 18.8 tone CO2. Prin urmare, ușile rotative sunt o nu doar o soluție economică, ci și una ecologică.

Cu portofoliu care include sute de proiecte pentru beneficiari de toate categoriile (de la spitale, centre medicale și comerciale, aeroporturi, hoteluri și hale industriale), KADRA oferă soluții de acces automat, contactless.

Din 2023, administratorii clădirilor cu acces public vor fi obligați printr-o reglementare a Ministerului Dezvoltării, care urmează legislația europeană, să limiteze expunerea la radon a populației. Gaz radioactiv care ajunge din sol în locuinţe, radonul este periculos pentru că poate produce cancer pulmonar. Este, de altfel, principala cauză a cancerului pulmonar în rândul nefumătorilor. Noua reglementare îi obligă pe constructori să identifice metode eficiente pentru eliminarea acestei amenințări la sănătatea publică.

„Sistemele inteligente de ventilație automată sunt o soluție bună pentru limitarea concentrației de radon. Și, pe lângă aceasta, au beneficii multiple”, explică Andreea Strugaru, marketing manager și co-owner KADRA. „Menționez doar câteva dintre ele – creșterea calității aerului, economia de energie, utilitatea în caz de incendiu, pentru desfumare și reducerea amprentei de carbon. Beneficiile automatizărilor de ferestre și ventilației inteligente decurg unele dintr-altele. Spre exemplu, într-o construcție prevăzută cu un astfel de sistem răul de clădire scade cu procente cuprinse între 25 și 67%. De aici decurge o creștere a productivității cu procente care se apropie de 20%. Oamenii se concentrează mai bine în spații ventilate așa cum trebuie, au randament mai mare. Din acest motiv, sistemelor inteligente de ventilație ar fi foarte utile în școli, în spitale, pe lângă alte spații cu densitate mare de oameni”, a mai precizat Andreea Strugaru.

Sursa foto: KEDRA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri