Vodafone, al doilea operator ca mărime pe piața telecom din România, și-a anunțat o parte dintre clienți că le va scumpi abonamentele de la 1 ianuarie, după ce alții primiseră o notificare în acest sens încă din septembrie.

”Începând cu factura ta din luna ianuarie prețul lunar al abonamentului tău de servicii mobile va crește cu 1.2 EUR (TVA inclus) fără modificarea perioadei minime contractuale”, și-a anunțat Vodafone unii dintre clienți. De asemenea, tariful pentru factura tipărită va fi de 1 euro (cu TVA) pentru fiecare factură – dar, evident, nu se va aplica pentru factura electronică.

De asemenea, se aplică un tarif de reconectare de 3 euro cu TVA și se modifică tarifele de roaming în afara SEE și tarifele standard naționale.

Compania spune că această scumpire este ”o consecință a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile (cum ar fi costurile legate de chirii, întreținere, mentenanță, combustibil etc.)”.

Mulți clienți Vodafone au primit o notificare privind creșterea prețului abonamentelor cu un euro încă din luna septembrie. Acești clienți nu vor fi afectați de scumpirea anunțată acum.

Vezi AICI toate modificările.

Prețul serviciilor Vodafone, ajustat anual în funcția de rata inflației

În contractele clienților se va adăuga o clauză suplimentară privind inflația, prin care Vodafone va putea ajusta anual prețul serviciilor în funcție de indicele prețurilor de consum și rata inflației, dar până în 3% pe an.

Această nouă clauză contractuală va avea următorul conținut: ”Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 3% pe an. Părțile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezintă o modificare unilaterală a prețului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parți încă de la încheierea contractului. Clientul declară în mod expres că a citit, înțeles și acceptă prezenta clauză.”

Modificările intră în vigoare începând cu data emiterii facturii din ianuarie 2023.

Și Orange, liderul pieței telecom din România, a scumpit cu un euro unele dintre abonamente, oferind însă în compensare un bonus de internet pe mobil. Telekom România a crescut, de asemenea, prețul abonamentelor pentru clienții persoane juridice.

Sursa foto: Facebook / Vodafone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri