Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar mulți români se pregătesc, așa cum pot, având în vedere creșterile de prețuri, de masa de Crăciun. Acestora le vin în ajutor, însă, trei reprezentante ale Cramei Liliac, care nu doar că le sugerează ce vinuri să aleagă pentru acest moment, ci și mâncărurile care s-ar potrivi alături de aceste băuturi.

"Pentru masa de Crăciun, începem cu un Private Selection Sparkling Rose by Liliac, continuăm cu o Fetească Albă și terminăm cu Private Selection Pinot Noir. Ca să nu uit de cozonac cu Ice Wine sau Nectar, cu toate că Liliac Unexpected poate să ne ajute la piftie", a declarat Adriana Mitu, Chief Financial Officer Crama Liliac", pentru wall-street.ro.

De asemenea, Cristina Carazan, Chief Engineer Cellar Liliac, este de părere că un vin potrivit de început pentru masa de Crăciun ar fi un Liliac Sauvignon Blanc, asociat cu aperitive, dar în centrul atenției ar fi salata de boeuf, despre care spune că s-ar potrivi foarte bine în această combinație.

Nu în ultimul rând, Paula Bota, de asemenea Chief Engineer Cellar în cadrul Liliac, care a participat anterior la un schimb de exepriență în cadrul cramei Allan Scott Family Winemakers din Noua Zeelandă, a arătat că pentru masa de Crăciun ar merge vinurile roșii din portofoliul Liliac, deși, ea, personal, ar prefera și un spumant.

Cele trei reprezentante ale companiei s-au referit de asemenea și la antreprenoriatul femimin și provocările la adresa acestuia în România.

Astfel, Cristina Carazan, care a finalizat studiile de master la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj, a arătat că, după părerea sa, este nevoie de modele și, din ce a observat, astfel de modele sunt din ce în ce mai multe, acesta fiind un aspect oportun din moment ce le oferă curaj celor care vin din spate, tinerilor, pentru a contribui la dezvoltarea acestui sector pe mai departe.

Acesta a mai adăugat că este nevoie de o comunitate puternică de femei antreprenoare, comunitate care în România nu este foarte bine conturată, dar lucrurile sunt, din fericire, în schimbare din acest punct de vedere.

Poate să fie o firmă condusă de o femeie și în viziunea ei să fie foarte frumos, dar în viziunea altora să nu fie la fel, asta este în funcție de caracter și de cunoștințe. În fond, compania noastră este condusă de o femeie și doi bărbați și suntem foarte ok.

Paula Bota, Chief Engineer Cellar Crama Liliac

De asemenea, Paula Bota a punctat importanța experienței sale din Noua Zeelandă pentru domeniul în care lucrează, explicând că acolo lucrurile se întâmplă la un alt nivel, din punct de vedere al organizării, al muncii de echipă, al flexibilității și al comunicării.

Revenind la antreprenoriatul feminin, Adriana Mitu a subiniat, din această perspectivă, că o admiră foarte mult în lumea vinului pe Mihaela Tyrel de Poix, de la SERVE, despre care a afirmat că este un antreprenor care a reușit să iasă în față.

Totodată, aceasta le-a mai dat exemplu pe prințesa Ileana Știrbey (Ileana Kripp, nepoata prințesei Maria Știrbey, n.r.), despre care a declarat că imprimă produselor eleganța cramei, la aceasta apreciind de asemenea și modul ei de a se implica în acest domeniu, pe Ana Roxana, Managing Director în cadrul Velvet Vinery, "care reușește să facă unele dintre cele mai reușite degustări", dar și pe colegele sale.

Sursa foto: Liliac

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri