Producătorul independent de energie regenerabilă Rezolv Energy, prezent pe pieţele din Europa Centrală şi de Sud-Est, va dezvolta două parcuri eoliene onshore cu o capacitate combinată de 600 MW în România, în parteneriat cu Low Carbon, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, parcurile sunt localizate în Constanţa, în comunele Adamclisi şi Deleni, iar racordarea lor la reţea este comună.

Proiectul eolian va beneficia de resursele naturale de vânt din regiune, terenul drept şi infrastructura energetică interconectată din zonă. Se estimează că parcul va genera suficientă energie verde pentru a alimenta 332.000 locuinţe şi va preveni acumularea a peste 220.000 de tone de CO2 în fiecare an, contribuind astfel la atingerea obiectivelor asumate de Uniunea Europeană şi România pentru 2030 şi 2050 privind protecţia mediului înconjurător.

Low Carbon administrează proiectele de la Adamclisi şi Deleni încă din 2020, când investitorul a început negocierile tranzacţiei cu dezvoltatorii locali şi Nero Renewables NV. Rezolv a achiziţionat pachetul majoritar de 51% şi se aşteaptă să finalizeze tranzacţia până în trimestrul 2 din 2023.

Noul proiect Rezolv Energy vine după ce, în ultimele luni, compania a anunţat alte două tranzacţii majore: parcul eolian Vis Viva de 450MW situat la sud de Buzău, precum şi parcul fotovoltaic de 1.044 MW din Arad, care va deveni cel mai mare din Europa. Astfel, capacitatea totală combinată a proiectelor Rezolv în România ajunge la peste 2 GW, respectiv 1 GW de energie eoliană şi mai mult de 1 GW de energie solară, ceea ce înseamnă suficientă energie pentru a alimenta 974.000 de case.

"Companiile şi guvernele din întreaga lume favorizează din ce în ce mai mult adoptarea de energie regenerabilă curată, rentabilă şi rapidă de construit. Cu peste 2 GW de surse regenerabile acum în dezvoltare în România, suntem mândri să jucăm un rol crucial în diversificarea şi creşterea securităţii aprovizionării, reducând în acelaşi timp dependenţa ţării de sursele de energie neregenerabile", a declarat Jim Campion, Chief Executive în cadrul Rezolv Energy.

La rândul său, Roy Bedlow, Chief Executive la Low Carbon, consideră că rolul central al energiei regenerabile în atenuarea schimbărilor climatice este incontestabil, având în vedere că energia verde va furniza, în scenarii energetice conforme cu acordul de la Paris, două treimi din producţia globală de energie până în 2050.

"Proiectele de la Adamclisi şi Deleni vor aduce, de asemenea, o contribuţie semnificativă la obiectivele noastre de a dezvolta 20 GW de energie regenerabilă şi de a atinge zero emisii de carbon până la sfârşitul deceniului. Suntem încântaţi să livrăm proiectul în parteneriat cu Rezolv Energy, ca parte a angajamentului nostru comun de a genera investiţii durabile la scară largă în beneficiul generaţiilor viitoare", a declarat Roy Bedlow.

Rezolv s-a lansat la începutul acestui an, cu sprijinul unei investiţii de 500 de milioane de euro din partea Actis, un investitor global de top în infrastructură durabilă. Rezolv şi-a propus să construiască un portofoliu de multi-gigawaţi de energie eoliană, solară şi de stocare a energiei în Europa Centrală şi de Sud-Est, prin preluarea proiectelor de energie verde în stadii avansate de dezvoltare până la construcţie şi operarea pe termen lung. Compania dezvoltă proiecte de energie verde, fără subvenţii, la un preţ stabil, pe termen lung, pentru utilizatorii industriali şi comerciali şi pentru alţi beneficiari care operează în regiune.

Low Carbon este o companie privată de investiţii şi gestionare a activelor dedicată dezvoltării şi operaţionalizării proiectelor de energie regenerabilă. Compania investeşte atât în dezvoltatorii de energie regenerabilă, cât şi în diferite proiecte de energie regenerabilă, inclusiv solar, eolian, stocarea energiei, transformarea deşeurilor în energie şi eficienţă energetică.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri