Distrigaz Sud Rețele digitalizează serviciile oferite clienților, mandatarilor și furnizorilor săi în vederea simplificării procesului de interacțiune cu aceștia, compania fiind primul operator de distribuție a gazelor naturale care a implementat eportalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcționalități disponibile online.

Astfel, prin intermediul acestui portal disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/, clienții pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuție și documentele aferente procesului, adăuga locul de consum, transmite indexul de gaze naturale, accesa informații referitoare la data următoarei verificări/revizii a instalației de utilizare a gazelor naturale și consulta statusul solicitărilor.

În cadrul aceluiași portal, a fost dezvoltat și un modul dedicat operatorilor economici autorizați, aceștia având opțiunea să depună cereri de racordare și solicitări de punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale în numele clienților. Eforturile echipelor companiei se vor concentra în viitor și pentru dezvoltarea serviciului dedicat depunerii fișelor de verificări/revizii instalații de utilizare de către operatorii economici autorizați.

Cea mai recentă funcționalitate dezvoltată în cadrul portalului menționat este aceea dedicată eliberării avizelor de traseu, principiu sau amplasament. Astfel, solicitanții pot depune simplu și rapid cererea însoțită de documentele aferente, fără să fie necesară deplasarea fizică în acest scop.

De asemenea, toți furnizorii, cu care Distrigaz Sud Rețele are încheiate contracte de distribuție a gazelor naturale, au un modul dedicat în cadrul ePortalDGSR, în cadrul căruia aceștia au acces la o serie de funcționalități prin care pot vizualiza informațiile aferente clienților finali din propriul portofoliu, precum: portofoliul de clienți, date de consum, consumuri SCADA, date de facturare, date de tarifare zilnice și programe de distribuție.

În urma unui studiu de cercetare realizat de companie, 92% dintre respondenți au declarat că informațiile puse la dispoziție prin intermediul ePortalDGSR sunt utile. Preferința pentru aceste servicii digitale este evidențiată și de numărul de cereri depuse online în decursul anului 2022, 82% din totalul cererilor de racordare, 95% din totalul cererilor de punere în funcțiune a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și 50% din totalul cererilor de avize.

O altă funcționalitate dezvoltată de această dată în cadrul site-ul distrigazsud-retele.ro este asistentul virtual Distry. Acest canal de interacțiune combină conversația în timp real cu capacitatea de a oferi rapid informații, utile la solicitarea utilizatorilor. Este un instrument de servicii online ideal pentru un solicitant care are nevoie de ajutor rapid în ceea ce privește transmiterea indexului, consultarea statusului lucrărilor de racordare, consultarea statusului lipsă gaz sau interacțiunea imediată cu un consilier.

Lansat la mijlocul anului 2022, prin intermediul acestui serviciu peste 3.000 de utilizatori au fost deja consiliați online, iar aproximativ 85% dintre ei s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de această interacțiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri