Ursus Breweries, al doilea jucator pe piata locala a berii, estimeaza o crestere de de 8-10% pentru acest an, tinta companiei fiind o crestere mai rapida decat cea totala

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller Plc., care a raportat de curand o crestere de 30% a cifrei de afaceri in anul financiar aprilie 2006 – martie 2007, tinteste in acest an o crestere peste volumul pietei. “Estimarile noastre arata ca piata totala va creste cu 8-10% in 2007. Ambitia noastra este sa crestem peste acest nivel. Pana in acest moment ne-am depasit targetul deoarece cresterea noastra a fost de peste 50% in primul trimestru al anului 2007”, spune presedintele Ursus Breweries, Dieter Schulze. Volumul vanzarilor de bere al companiei a crescut in 2006 cu 23% fata de anul anterior, peste cresterea de aproximativ 20% a pietei berii din Romania, spun oficialii companiei.

Presedintele Ursus Breweries considera ca vanzarile de bere la PET vor continua sa creasca si in acest an. “Ambalajul PET va continua sa creasca si va deveni probabil cel mai vandut pachet in Romania. Nu cred ca PET de 3L va defini categoria de bere care va merge inainte. De fapt, cred ca acest format de ambalaj este total nepotrivit pentru promovarea berii”, comenteaza Dieter Schulze decizia InBev de a lansa PET-ul de trei litri pentru brandul Noroc.

Oficialii Ursus mai spun ca finalizarea procesului de extindere a capacitatii fabricii din Buzau reprezinta principalul obiectiv al companiei in acest an, urmatoarele extinderi fiind deocamdata sub evaluare. In 2006, Ursus Breweries a demarat la Buzau doua proiecte de investitii cu o valoare totala de 50 milioane de euro. Aceste proiecte sunt programate a fi finalizate la inceputul verii, avand ca rezultat o capacitate totala a companiei de 4,5 milioane hectolitrii. Astfel, investitiile totale ale grupului SABMiller in Romania au ajuns la aproximativ 200 milioane de euro.

Ursus Breweries detine patru fabrici de bere, in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, si are peste 1.300 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar si Pilsner Urquell. Principalii concurenti ai Ursus Breweries pe piata locala sunt Brau Union Romania (subsidiara Heineken N.V.), InBev Romania si United Romanian Breweries Bereprod – URBB (subsidiara Carlsberg Breweries A/S).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si