Compania farmaceutica Actavis Romania intentioneaza sa inceapa in aceasta toamna lucrarile de constructie la o noua fabrica de medicamente, unitatea de productie urmand sa fie structurata pe trei module, cu o investitie initiala de aproximativ 50 de milioane de euro
Potrivit lui Jonas Tryggvason, vicepresedinte executiv al Actavis pentru zona Europa Centrala si de Est si Asia, piatra de temelie a noii fabrici pentru care compania islandeza si-a propus sa foloseasca "cea mai inalta tehnologie de productie", ar urma sa fie pusa in zona de vest a Capitalei, la aproximativ 15-20 de kilometri de oras, cu ocazia vizitei in Romania a presedintelul Islandei, Olafur Ragnar Grimsson. Actavis Romania estimeaza ca pana in anul 2010, capacitatea de productie pe oncologice ar putea sa ajunga la 6 pana la 8 milioane de unitati anual,

Presedintele Islandei a declarat vineri la primirea unei delegatii de jurnalisti din Romania, Bulgaria si Serbia, la resedinta sa din Reykjavik, ca ar putea sa faca o vizita in aceasta toamna in Romania insotit de o delegatie de oameni de afaceri, pe fondul interesului crescut al acestei tari pentru extinderea relatiilor economice cu zona central si est europeana. Vizita a fost programata initial pentru luna iunie, dar a fost amanata pentru toamna acestui an din cauza situatiei politice din tara noastra.

Prima etapa a investitiei prin care Actavis ar urma sa inceapa sa produca in Romanuia nu doar medicamente oncologice, ci si produse injectabile si antidiabetice ar urma sa fie finalizata in 2008, urmand ca din anul 2009 sa devina operationala, aceasta in conditiile in care actuala fabrica de oncologice, fostul Sindan Bucuresti, a atins capacitatea maxima, a mai spus Tryggvason potrivit NewsIn.

In prezent, unitatea de productie existenta are o capacitate de productie de aproximativ 1,5 milioane de unitati anual. Potrivit oficialilor Actavis Romania, in 2008 eficienta capacitatii de productie va creste pana la 2,5-3 milioane de unitati prin introducerea unor noi masuri tehnologice si logistice (cum ar fi un program de lucru in schimburi multiple).

Pentru 2007, divizia din Romania a grupului Actavis estimeaza o crestere de 30-40% la exporturi, iar pentru urmaatorii 2-3 ani, vanzarile la export sunt previzionate sa atinga 50% din cifra de afaceri.

Actavis a achizitionat anul trecut singurul producator de medicamente oncologice din Romania, Sindan, pentru 147,5 milioane de euro, iar la sfarsitul lunii aprilie 2007, Sindan a devenit oficial Actavis Romania. Raportul financiar al Actavis pentru primul trimestru al acestui an a aratat ca vanzarile de pe piata romaneasca reprezinta 4% din valoarea totala inregistrata de grupul islandez pentru aceeasi perioada, de 324 milioane euro.

Actavis este o companie multinationala specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea produselor farmaceutice generice. Cu sediul central in Islanda, grupul dezvolta activitati in aproximativ 40 de tari si peste 11.000 de angajati la nivel global. Actavis a ajuns la o cifra de afaceri de circa 1,4 miliarde euro in 2006 si estimeaza o cifra de afaceri in 2007 de 1,6 miliarde euro. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 3 miliarede Euro (3,8 miliarde USD) si compania este listata la Bursa de valori din Islanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri