Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, va instala peste 11.000 de contoare inteligente la consumatori casnici și non-casnici mici din 22 de comune din județul Neamț, confinanțată din bani europeni.

În cadrul proiectului, demarat în decembrie, vor fi instalate peste 11.000 de contoare inteligente la consumatori casnici și non casnici mici din 22 de comune din județul Neamț. În același timp vor fi instalate și echipamentele necesare pentru funcționarea sistemului de distribuție inteligent.

Cele 22 de comune în care se vor derula lucrările sunt: Alexandru cel Bun, Bahna, Bicaz-Chei, Bârgăuani, Bodești, Borlești, Cândești, Costișa, Dobreni, Dragomirești, Hangu, Mărgineni, Negrești, Pângărați, Podoleni, Rediu, Români, Ștefan cel Mare, Tazlău, Trifești, Valea Ursului și Zănești.

Rețeaua de distribuție de joasă tensiune din localitățile incluse în proiect va fi modernizată pe o lungime de aproape 280 km, ceea ce reprezintă 90% din rețeaua existentă în zonele ce fac obiectul investiției. Principalele lucrări constau în înlocuirea a peste 2.000 de stâlpi de rețea și montarea a aproape 1.500 de stâlpi de branșament, înlocuire conductoare, instalarea de noi posturi de transformare, montarea a 52 noi firide de distribuție.

Investiţia, în valoare totală de aproape 79 milioane de lei, este cofinanțată cu peste 43 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională - REACT EU (prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020), contribuţia companiei fiind de peste 35,5 milioane de lei (TVA inclus).

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON, operează o reţea de gaze natu-rale de peste 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României şi o reţea de electricitate de 83.000 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Sursa foto: Delgaz Grid

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri