O echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge susține că a construit un dispozitiv care transformă atât dioxidul de carbon cât și reziduurile din plastic în combustibil, folosind doar puterea soarelui pentru a face acest lucru.

Anunțul acestora a fost făcut în publicația de știință Nature Synthesis, dispozitivul "fotoelectrochimic" fiind unic nu doar prin faptul că transformă dioxidul de carbon și plasticul în materiale utile și sustenabile, ci și că poate "lucra" cu mai multe tipuri de materie primă, conform Futurism.

"Poluarea cauzată de plastic este o problemă în toată lumea și, de cele mai multe ori, cea mai mare parte a plasticului pe care îl aruncăm în containerele de reciclare este incinerat sau ajunge la groapa de gunoi", a declarat Erwin Reisner, om de știință din cadrul departamentului de chimie Yusuf Hamied al Universității Cambridge, conform aceleiași surse.

Dispozitivul, pe care cei care l-au creat îl numesc "reactor", are două compartimente, unul destinat gazelor cu efect de seră, iar celălalt reziduurilor din plastic.

De asemnea, transmite Futurism, acesta folosește un absorbant de lumină numit perovskit (un oxid de calciu și titan, considerat un minereu-minune din care pot fi realizate celule solare ultra-rezistente, n.r.), care este văzut drept o alternativă la silicon în ce privește celulele fotovoltaice de viitoare generație.

"În general, conversia dioxidului de carbon necesită foarte multă energie, dar cu ajutorul acestui dispozitiv doar îndrepți o lumină asupra lui și începe să convertească produse dăunătoare în ceva folositor și sustenabil", a declarat și Motiar Rahaman, un alt cercetător din cadrul Universității din Cambridge.

Invenția cercetătorilor este considerată un progres major pentru economia circulară.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri