Consiliul Concurentei analizeaza daca, in cazul preluarii Albinuta Shops SRL de catre Profi Rom Food SRL, concurenta pe piata romaneasca de retail este afectata.

Retailerul Profi Rom Food a anuntat recent ca a cumparat lantul de supermaketuri Albinuta de la societatea lituaniana Maxima LT, fara a preciza insa valoarea tranzactiei. Companiile sunt obligate sa notifice situatiile de preluare sau fuziune Consiliul Concurentei pentru a fi controlate, daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doua societati implicate intr-o operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Cele doua societati inregistreaza venituri din vanzarea cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

Albinuta Shops opereaza in Bucuresti un lant de noua magazine. Lantul de supermarketuri a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 80 milioane lei, mai mare cu 26% fata de anul 2005, cand compania a afisat afaceri de 64 milioane lei, potrivit Monitorului Oficial. Albinuta Shops a avut anul trecut pierderi de 350.000 lei, mult mai mici decat cele din 2005, cand compania a inregistrat pierderi in valoare de 13,4 milioane lei. Albinuta Shops a avut in 2006 aproape 400 salariati.

Pana la sfarsitul anului 2007, Profi Rom Food va opera, in Romania, o retea de 37 de magazine, cifra de afaceri depasind 73 milioane euro, potrivit comunicatului. Profi Rom Food este detinuta de grupul franco-belgian, Louis Delhaize. Grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 11 miliarde euro. La nivel mondial, compania detine si retelele de supermarketuri Match si Smatch, magazinele specializate in gradinarit Truffaut, magazinele de animale Animalis, precum si cybermarketurile prin Internet Houra.fr. Din portofoliul de marci al grupului Louis Delhaize mai face parte si lantul de hipermarketuri Cora, care numara in prezent trei magazine, doua in Bucuresti si unul in Cluj Napoca, in care au fost investite 110 milioane euro.

Consiliul Concurentei va lua o decizie cu privire la aceasta operatiunea de concentrare economica in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si