2023 a început cum nu se poate mai bine pentru Sebastian Celea! Cunoscutul om de afaceri și, totodată, președinte al Camerei de Comerț România-Letonia, tocmai a reușit să își propulseze compania de brokeraj, al cărei unic acționar este. Capital Finance Limited a încheiat recent o fuziune cu celebra Rota Capital, compania de intermedieri financiare, parte a grupului Rota International Holding. Ce înseamnă această mutare îndrăzneață în cifre, ne dezvăluie Sebastian Celea.

SEBASTIAN CELEA DEVINE UN JUCĂTOR IMPORTANT PE PIAȚA BROKERAJULUI INTERNAȚIONAL

Noul parteneriat strategic înseamnă pentru compania lui Sebastian Celea rotunjirea cifrei de afaceri, dar și expunere internațională într-un domeniu competitiv. Fuziunea mărește capitalul social al companiei Capital Finance Limited la 20 de milioane de euro.

SEBASTIAN CELEA, CEO CAPITAL FINANCE LIMITED: "Prin Capital Finance Limited am reușit să atrag atenția mai multor investitori internaționali, dar prima care și-a exprimat interesul de a investi în companie a fost Rota Capital. Am refuzat propunerea inițială de a preda portofoliul de clienți și am apreciat că o fuziune este mult mai avantajoasă pentru ambele părți."

În 2021, Capital Finance Limited a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, iar datele pentru 2022 ar putea indica o creștere mai mare de 15 milioane de euro, aproximează omul de afaceri. Sebastian Celea s-a făcut remarcat prin intermediul companiei sale încă din anul 2017, datorită serviciilor de calitate oferite clienților, soluțiile financiare inteligente propuse acestora ridicându-se la peste 100 de milioane de euro. Datorită reușitelor sale, Sebastian Celea a fost menționat, în mai multe rânduri, de celebra agenție de știri americană Bloomberg.

OMUL DE AFACERI S-A FĂCUT REMARCAT ȘI PRIN ACȚIUNI CARITABILE

Planurile lui Sebastian Celea nu se opresc doar la lumea business-ului. Și în acest an, omul de afaceri își propune să continue acțiunile de ajutorare în care este implicat de ceva timp. În 2022, Celea a inițiat mai multe proiecte caritabile, printre care asigurarea transportului spre puncte sigure uncrainenilor, integrarea lor pe piața muncii din România și din străinătate, dar și trimiterea de ajutoare celor rămași în zona de conflict.

Totodată, Sebastian Celea și-a arătat și susținerea față de tinerele talente din sportul românesc, promovând performanța în box. Anul trecut, Sebastian Celea declara că: "Sportul este o formă de cultură. (...) Avem datoria să îi susținem pe acești tineri să își păstreze titlurile deja cucerite, dar și să obțină unele noi. Îmi doresc să auzim numele țării noastre rostit tot mai des în competițiile internaționale."

Omul de afaceri a devenit sponsorul oficial al campionului european la box, Doruleț Țiu, dar și un susținător înfocat al altor nume de succes din domeniu, promovându-le și recompensându-le reușitele și sponsorizându-le antrenamentele.

Sursa foto: Marius Baragan/ Camera de Comert România-Letonia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri