Grupul Purcari a obţinut, în 2022 venituri de 302,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2021, peste estimările de 15-20% anunţate anterior, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În trimestrul IV al anului trecut, veniturile companiei ajunseseră la 102,9 milioane de lei, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior.

Potrivit sursei citate, rezultatele comerciale preliminare pentru trimestrul IV şi întreg anul 2022, publicate luni, preced datele financiare preliminare care urmează a fi raportate pe data de 28 februarie 2023.

La nivelul anului trecut, Grupul a înregistrat venituri de 302,6 milioane lei (+22% faţă de anul 2021 şi peste anticipaţiile anuale de 15-20%, anunţate anterior). De asemenea, veniturile companiei au ajuns la 102,9 milioane lei, în trimestrul IV din 2022, cu 26% peste valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Suntem încântaţi de rezultatele noastre pentru 2022, obţinute într-un context macroeconomic dificil şi suntem optimişti cu privire la noul an care urmează, în care ne dorim să menţinem ritmul nostru de creştere accelerată, şi vom continua să muncim din greu pentru a îndeplini şi depăşi aşteptările consumatorilor, echipei şi investitorilor noştri", a comentat directorul general al companiei, Victor Bostan.

Directorul operațional al Purcari, Eugen Comendant, a demisionat

Totodată, Grupul Purcari a anunţat că Eugen Comendant a demisionat voluntar din poziţia de director operaţional al Purcari Wineries Public Company Limited, unul dintre producătorii principali de vin din Europa Centrală şi de Est, dar va rămâne membru al Consiliului de Administraţie. Demisia va intra în vigoare începând cu data de 31 martie 2023, conform unui anunţ al companiei, publicat tot pe site-ul BVB.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul WINE.

Grupul este condus de către Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul vinicol şi este susţinut de investitori instituţionali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital şi Norges Bank.

Sursa foto: Facebook / Purcari Wines

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri