Compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei, investiţia ridicându-se la circa 20 de milioane de euro, conform municipalității orașului.

"Orașul nostru este atractiv pentru investitori. Astăzi a fost semnat un contract pentru o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați. Vorbim de o investiție a companiei elvețiene SunPro care se ridică la peste 20 de milioane de euro și va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții", a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu pe contul său de socializare.

Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani, potrivit Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Compania SunPro are sediul central în Montreux, Elveția, dar deține o fabrică de ulei de floarea soarelui situată în orașul ucrainean Odesa.

Cifra de afaceri anuală SunPro, conform site-ului companiei, este de 120 de milioane de dolari anual, iar capacitatea sa de procesare este de 530 de tone pe zi.

Produsele SunPro sunt exportate în 11 țări situate pe 3 continente: Europa, Asia și Africa, iar forța totală de muncă a companiei este de 75 de angajați.

Sursa foto: Shutterstock / Sergey Ryzhov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri