Compania Oil Terminal, care operează terminalul pentru țiței și produse petroliere din portul Constanța, a obținut un profit record anul trecut. Principalul acționar al Oil Terminal este statul român.

Potrivit raportului preliminar publicat pe site-ul BVB, Oil Terminal a înregistrat în 2022 un profit net de 11,6 milioane de lei, față de 5,75 miliarde în 2021. Impozitul pe profit plătit de companie a atins 1,7 milioane de lei.

Cifra de afaceri a Oil Terminal a crescut cu 42,6%, depășind 300 de milioane de lei. Trebuie precizat și faptul că anul trecut tarifele pentru operațiunile cu țiței și produse petroliere în portul Constanța au fost majorate.

Aceasta este una dintre cele mai vechi companii românești din industria petrolului, fiind înființată în 1898, când era parte din ”Steaua României”. În 1990, a devenit Oil Terminal, societate cu capital majoritar de stat.

La ora actuală, Ministerul Energiei deține aproape 60% din acțiuni, ceea ce înseamnă că din dividende statul ar mai putea câștiga încă 2,5 milioane de lei.

Sursa foto: Oil Terminal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri