Distrigaz Sud estimeaza ca nu va pierde multi clienti dupa deschiderea totala a pietei gazelor naturale, la 1 iulie 2007, a declarat directorul general adjunct de comercializare, Marc Hirt. "Obiectivul nostru este sa ne pastram toti clientii dupa deschiderea pietei gazelor naturale. Pronosticul pe care il avem este ca nu vom pierde multi clienti", a spus Hirt, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, de la privatizarea Distrigaz Sud, in 2005, societatea a pierdut 20 de clienti non-casnici, din care zece s-au intors la acest furnizor. "in prezent, activitatea noastra se concentreaza pe ameliorarea serviciilor pentru consumatorii casnici pe care ii avem", a mai spus Hirt.

Pentru acest an, compania are ca tinta cresterea numarului de clienti la 1,200 milioane, de la 1,123 milioane, cat avea la finele anului trecut. Distrigaz Sud si-a stabilit pentru 2007 si un buget special pentru achizitii ale micilor distribuitori de gaze, care opereaza in sudul tarii.

Distrigaz Sud infiinteaza o firma care va prelua activitatea de distributie a gazelor

Distrigaz Sud va infiinta o societate care va prelua activitatea de distributie a gazelor naturale si va avea 6.000 de angajati, adica trei sferturi din totalul angajatilor Distrigaz Sud, a declarat seful biroului de patrimoniu din cadrul companiei, Dana Dutescu.

Potrivit reprezentantilor Distrigaz Sud, societatea nou infiintata se va numit Distrigaz Sud Retele si va deveni titular al contractelor de concesiune a serviciului de distributie, in timp ce societatea mama, care isi va pastra denumirea de Distrigaz Sud, va desfasura activitatile de comercializare. "in urmatoarele zile vom depune la registrul comertului proiectul de divizare. Facem toate eforturile ca procesul sa fie finalizat in termenul legal (1 iulie 2007 - n.r.)", a mai spus Dutescu citat de NewsIn.

Potrivit acesteia, toti angajatii antrenati in activitatile care implica distributia de gaze naturale vor fi transferati la noua societate. "Astfel, vor fi transferate la Distrigaz Sud Retele circa 6.000 de persoane, din totalul de 8.000 de angajati ai societatii", a precizat seful biroului de patrimoniu.

Reprezentantii Distrigaz Sud au mai spus nu se poate estima in prezent care va fi impactul costurilor de divizare in tariful final al gazelor naturale. "Recunoasterea costurilor in tarife nu se face neconditionat, ci se recunosc doar investitiile prudente. Noi speram ca impactul in pret al divizarii sa fie minim, poate chiar zero", a subliniat Dutescu.

Distrigaz Sud este una din cele doua mari companii distribuitoare de gaze naturale din Romania, avand ca actionar majoritar firma franceza Gaz de France.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri