Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca intentioneaza sa-l schimbe din functie pe directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu, intrucat a sesizat ca bilantul companiei este "coafat", iar rutele alese nu sunt cele mai potrivite. Acesta a mai spus ca analizeaza deja CV-ul unui candidat pentru aceasta functie si a subliniat ca noul director general al Tarom nu va fi membru PNL.

In ceea ce priveste motivul demiterii, Orban a invocat managementul defectuos. "Am sesizat ca cei din conducerea Tarom coafeaza bilantul companiei. Mai mult, rutele zborurilor pe care le aleg ei nu sunt cele mai potrivite, iar, in acest ritm, compania va suferi pierderi imense", a subliniat ministrul.

In raspuns, directorul general al Tarom a spus ca bilantul Tarom a fost auditat de PriceWaterhouseCopers si nu poate fi suspectat ca fiind "coafat", asa cum a spus ministrul transporturilor.

Citeste si:

Directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrscu, a declarat pentru NewsIn ca nu a fost anuntat despre intentia ministrului si a precizat ca motivul managementului defectuos "nu poate sta in picioare, din moment ce compania e pe plus". "Mai mult, Tarom a inregistrat o crestere de 25% a numarului de pasageri in primele patru luni ale anului si este a doua din Europa in ceea ce priveste cresterea acestui indicator. Probabil domnul ministru ar dori ca managementul Tarom sa ridice compania pe primul loc din Europa, cu cresteri de 50%", a argumentat Dumitrescu.

De la investirea sa in functia de ministru al transporturilor, liberalul Ludovic Orban i-a inlocuit din functie pe directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, al Autoritatii Rutiere Romane si pe cel al Administratiei Porturilor Constanta.