Ministerul Transporturilor si compania austriaca Strabag au semnat vineri contractul pentru privatizarea Societatii Comerciale Antepriza Reparatii si Lucrari A.R.L. Cluj, valoarea contractului fiind de 5,2 milioane euro.

Societatea este organizata in cadrul a 18 amplasamente situate in sapte judete, respectiv Cluj, Alba, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Bihor si Salaj. Societatea Comerciala Antepriza Reparatii si Lucrari A.R.L. Cluj are ca obiecte de activitate intretinerea, constructia si repararea drumurilor si podurilor, producerea si comercializarea de produse din asfalt si servicii de transport de persoane.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, societatea a fost scoasa la vanzare pe parcursul a trei etape, in 2003, 2005 si 2006, insa in rpimele doua etape nu s-a finalizat procesul.

Ministerul Transporturilor a retras oferta de vanzare de actiuni in 2003 deoarece au fost operate o serie de modificari care au vizat valoarea capitalului social si numarul de actiuni. in 2005, firma romaneasca care a fost initial declarata castigatoare nu a ajuns la un accord cu Ministerul Transporturilor in perioada negocierilor, motiv pentru care nu s-a incheiat contractul.

In urma licitatiei organizate in luna mai 2006, la care au participat trei firme, a fost declarata castigatoare firma Strabag AG Austria, reaminteste NewsIn. Astfel, firma aurstriaca a oferit aproximativ 6,7 euro pe actiune, valoarea totala a pachetului de actiuni fiind de 5,2 milioane euro. Austriecii s-au angajat sa faca investitii de dezvoltare de 15,8 milioane euro, iar pentru protectia mediului de 50 mii de euro. De asemenea, firma austriaca s-a angajat sa pastreze parte din angajatii societatii din Cluj pe o perioada de cinci ani.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si