Omnia Capital a anunțat că achiziţionează compania Dumagas Transport, unul dintre marii transportatori din România, fondat în 1996.

”Tranzacţia face parte din strategia Omnia Capital de a investi în industrii strategice şi sectoare fragmentate, transportul fiind de 2 ani în atenţia investitorilor, cu scopul de a consolida sectorul în jurul companiilor din România şi din Marea Britanie”, a anunțat Omnia Capital printr-un comunicat de presă. Mai precis, investitorul a discutat cu aproximativ 900 de companii din țara noastră şi 400 din Regat pentru a dezvolta în jurul Dumagas o platformă de transport.

Prin achiziții ulterioare, Omnia vrea să construiască un grup transeuropean în domeniul transporturilor cu cifra de afaceri de 100 milioane euro.

Dumagas, cu o experiență în domeniu de peste 25 de ani, a fost cumpărată de la fondul de investiţii Bancroft, care a deţinut şi Mobifon SA (Vodafone). În 2022, transportatorul a avut o cifră de afaceri de circa 38 de milioane de euro, după o scădere semnificativă în pandemie. Compania are contracte nu doar în România, ci și pe piaţa european, multe dintre ele cu producători auto, cum ar fi Ford.

Omnia Capital este o companie activă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, parte dintr-un fond de investiții britanic.

Sursa foto: Facebook / Dumagas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri