Grupo Bimbo, unul dintre cei mai importanți jucători de pe zona de panificație din lume, își anunță intrarea pe piața din România odată cu achiziția Vel Pitar.

Compania Vel Pitar a fost fondată în 1999 iar în prezent deține 10 fabrici de panificație pe tot teritoriul României. Compania are peste 1800 de angajați și un portofoliu extins, cu peste 12 mărci recunoscute de pâine precum și alte produse de panificație. Vel Pitar este cel mai mare producător de produse de panificație proaspete din România. Printre cele mai cunoscute branduri Vel Pitar se numără: French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Prin intermediul acestei achiziții, Grupul Bimbo continuă să-și consolideze poziția de lider global în produse alimentare, din cereale. Odată cu achiziția Vel Pitar compania cu sediul central în Mexic este acum prezentă în 34 de țări de pe 4 continente.

Rafael Pamias, COO and Chief Sustainability Officer of Grupo Bimbo, a declarat: “Suntem deosebit de încântați să ne extindem într-o piață nouă și să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute în categoria de panificație, din dorința noastră de a oferi consumatorilor noștri produse realizate cu ingrediente nutritive și rețete clasice și naturale.

Vel Pitar se alătură diviziei EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) avându-l la conducere pe Jose Luis Saiz, care la rândul său îi raportează Directorului General Operațional al grupului.

Jose Luis Saiz, Președinte Bimbo EMEA, a adăugat: “În Bimbo EMEA, avem un obiectiv clar, acela de a ne extinde prezența globală în rândul celor mai recunoscute, de calitate și apreciate mărci din această regiune. Ca parte a acestei divizii.

Grupo Bimbo este o multinațională mexicană evaluată la peste 15 mld. de dolari. Vel Pitar era controlat de fondul de investiţii american Broadhurst, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital), care astfel marchează un exit important în piața românească.

Grupul Bimbo a debutat în Mexic în anul 1945 ca producător de produse de panificație, începând cu doar patru produse destinate familiilor din clasa de mijloc: pâine albă mare și mică, pâine neagră și pâine feliată pentru prăjit (toast, n.r.).

Aproape 80 de ani mai târziu, grupul de panificație numără peste 100 de branduri în portofoliu, printre care și produse derivate, cum ar fi, biscuiți, plăcinte și tortilla și este prezent în 33 de țări, dintre care cele mai importante sunt SUA, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie și Elveția.

Prezența grupului Bimbo este extinsă la nivelul întregului mapamond, acesta aflându-se inclusiv pe piețele asiatice, cum ar fi China și India.

Sursa foto: Shutterstock / Arkadij Schell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri